Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PAR jauniešiem!

Jau kādu brīdi plašākai sabiedrībai ir pieejams politiskās partijas „Vienotība” 10.Saeimas deputātu kandidātu saraksts, kurā ar 26.kārtas numuru atrodams arī mans vārds. Iemesli, kādēļ kandidēju, ir vairāki, tomēr, viens no būtiskākajiem ir bērnu un jauniešu drošības un nodarbinātības jautājuma risināšana, kas bija viena no manām prioritātēm arī laikā, kad ieņemu Rīgas domes deputāta amatu.

Šī tēma man ir svarīga ne tikai kā deputāta kandidātam, bet arī tīri personisku iemeslu dēļ - es pats esmu tēvs, tādēļ izjūtu atbildību par mūsu jauno paaudzi, kā arī apzinos, ka mūsu bērni un jaunieši ir valsts attīstības garants.

Šīs divas jomas – drošība un nodarbinātība, ir vienlīdz nozīmīgas, jo tās savā starpā ir cieši saistītas. Tas nav mīts, ka bērni un jaunieši, kuri brīvajā laikā nav nodarbināti, daudz biežāk sāk smēķēt cigaretes, lietot alkoholu vai narkotiskās vielas. Tāpat arī pastrādāto noziegumu īpatsvars šajā jauniešu grupā ir daudz lielāks, salīdzinot ar tiem, kas savu brīvo laiku pavada dažādos interešu pulciņos, piemēram, tautas deju kolektīvos, koros, teātra studijās, vai nevalstiskajās organizācijās. Interešu izglītība veicina bērnu un jauniešu personības veidošanos, tādēļ tiem ir daudz vieglāk vēlāk dzīvē sasniegt augstus un nozīmīgus mērķus.

Diemžēl ir jāatzīst fakts, ka, lielākoties, problēma nav meklējama apstāklī, ka bērni un jaunieši nevēlētos darboties savām interesēm atbilstošā pulciņā, bet gan tajā, ka ļoti liels skaits vecāku nespēj saviem bērniem to finansiāli nodrošināt, tāpēc īpaši būtiski ir atrast līdzekļus maznodrošināto ģimeņu atbalstam.

Vēl jāpievērš uzmanība arī tā saucamajiem „riska grupas” bērniem, kuru vecāki ir bezatbildīgi, atkarīgi no alkohola vai narkotikām, vai arī tik ļoti aizņemti, lai nodrošinātu iztiku, ka tiem neatliek laika parūpēties par savu bērnu interešu izglītību. Šādiem bērniem un jauniešiem nepieciešams nodrošināt dienas centrus, kuros tie varētu pilnvērtīgi pavadīt savu brīvo laiku kopā ar citiem vienaudžiem.

Tāpat nepieciešams, piemēram, skautu un gaidu organizācijām, mazpulkiem u.c., kas audzina bērnos un jauniešos patriotisko apziņu un atbildību, kā arī iemāca dažādas praktiskās iemaņas, kas noder vēlāk dzīvē.

Jāapzinās, ka mūsu valsts attīstība ir ciešā korelācijā ar mūsu bērnu un jauniešu personību attīstību – tās vērtības, ko mēs šodien ieliekam savos bērnos, arī būs tās vērtības, kas rītdien veidos mūsu valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja