Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par Sandru Kalnieti, Ģirtu Kristovski un lielām cerībām

Labdien, V-Dienas lasītāji! Mana bloga lasītāji noteikti nebūs pārsteigti uzzināt, ka es priecājos, ka Sandra Kalniete un Ģirts Kristovskis kopā veidos jaunu politisku organizāciju. Gan Sandru, gan Ģirtu esmu pazinis kopš tālajiem Tautas frontes laikiem, kad Sandra bija viena no trim vadošajām TF amatpersonām, bet Ģirts -- vides aktīvists savā Ventspilī.

Viņus nevieno tikai senā piedalīšanās sabiedriskajā apritē, viņus vieno arī tas, kādēļ es (un ne tikai es) viņus atbalstīšu -- patiesa izpratne par to, ko nozīmē godīga politika un tiesiska valsts. Valdošās koalīcijas partijas par šīm tēmām var muldēt cik tām tīk, bet fakts ir tāds, ka pēdējā gada un vairāk laikā tās atkārtoti ir pierādījušas, ka to izpratne par šīm lietām ir kropļota, lai neteiktu vairāk. Arī no "Tautas" partijas padzītais Aigars Štokenbergs un puslīdz padzītais Artis Pabriks tomēr bija to ministru starpā, kuri laimīgi lēma par skandalozo drošības likumu grozīšanu, un vismaz ārlietu ministram būtu bijis skaidri jāzina, ko tie nozīmē, ja ne tūlīt, tad vismaz pēc tam, kad Valsts prezidente tos atmeta atpakaļ. Es absolūti neapšaubu abu minēto kungu vēlmi attālināties no korumpētās vides, kurā strādā valdošā "elite", bet Sandra Kalniete tajā laikā bija opozīcijā, bet Ģirts Kristovskis -- Eiropas parlamenta deputāts. Viņus minētais kauna traips nav skāris.

Cerības man šoreiz ir tās pašas, kas bija laikā pirms 2002. gada vēlēšanām, kad izveidojās "Jaunais laiks", lai arī Einārs Repše protams lozungu par godīgumu krietni, krietni drupināja ar to, ka par nolaišanos no debesīm pieprasīja savu "honorāru" un, kolīdz kļuvis par ministru prezidentu, trīskāršoja pats savu algu. Taču ir arī cita lieta. Sandra un Ģirts, kā arī Štokenbergs un Pabriks, par jauna politiska spēka veidošanu runā ļoti tālu pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām. Ja arī izdosies savākt parakstus un nodrošināt pozitīvu balsojumu refrendumā par tautas tiesībām atlaist Saeimu, atlaist Saeimu izdosies tikai krietnu laiku pēc tam. Protams, nākamgad būs arī pašvaldību vēlēšanās, kurās šie jaunie spēki varēs, tā teikt, izšaut pirmo zalvi. Taču divi vai trīs gadi politikā ir ilgs laika sprīdis, kurš šajā gadījuma varētu sākties ar lielu intereses uzplaukumu, kuru uzturēt no mēneša uz mēnesi un gada uz gadu varētu būt sarežģīti. Turklāt ir skaidrs, ka valdošā "elite" savu reputāciju ir sagrāvusi tik pamatīgi, ka uz "mēs neesam viņi" nišu noteikti pretendēs vairāki spēki, tajā skaitā arī sociāldemokrāti. Viegli nebūs.

Taču patlaban turu visus iespējamos iķšķus. Saeimā arī no valdošās bandas ir aizgājuši vairāki deputāti, nevien minētie "Tautas" partijas ministri, bet arī Visvaldis Lācis un, cik var spriest, vairāki tēvzemieši. Ikkatrs no viņiem apliecina vēlmi attālināties no korporatīvi korumpētā politbiznesa "stila", kādu piekopusi Kalvīša un, diemžēl, turpina piekopt Godmaņa valdība. Priecājos par katru politikāni, kurš tam visam pasaka nē.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja