Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par trakām dienām veikalos un paralēlēm politikā

Labdien, V-Dienas lasītāji! Tā kā es no tā dzīvoju netālu, es mēdzu iepirkties lielveikalā Stockmann, bet nudien ne tajās pāris reizēs katru gadu, kad veikals rīko savas "Trakās dienas". Vārds "trakās", šķiet, ir piemeklēts ar lielu precizitāti, jo tas, kas veikalā darās, nudien ir marasms. Šodien, cik varēja spriest no tā, ko ļaudis lielām kaudzēm stiepa prom spilgti dzeltenos plastmasas maisiņos, galvenais bastionu šturmēšanas objekts ir tualetes papīrs.

(Starp citu, ja par maisiņiem -- pirms pāris mēnešiem Stokmans ar lielu pompu paziņoja, ka zaļo interešu mudināts tas tagad piedāvā arī auduma maisiņus; vienlaikus tas pārtrauca par velti dalīt plastmasas maisiņus. Rezultāts bija paredzamais -- auduma maisiņus izķēra, un tagad vairāku mēnešu garumā to vairs nav vispār, no kā var secināt, ka "zaļā" pieeja bijusi nu dikti veiksmīga.) Pašā veikalā pavadīju apmēram trīs minūtes. Kosmētikas nodaļā lielos grozos ir salikti dažādi lēti šampūni u.c. preces, bet tam plauktam, uz kura stāv tā viena prece, kuru es tur pērku regulāri, bija pārvilkta plēve. Laikam lai milzīgajās masās neviens to nenočieptu. Laikam, lai "Trako dienu" laikā pastāvīgos klientus īpaši neņemtu vērā. Lai tiktu pārtikas nodaļā bija jāstāv rindā. Es nolēmu "nu, nē", un gāju maizi un maltu gaļu pirkt citur.

Man nav ne jausmas, cik daudz naudas Stokmans šajās "trakajās" dienās nopelna. Acīmredzot zaudējumus šīs balagāns nenes, jo tas tiek atkārtots regulāri. Taču kaut ko tas arī pasaka par patērētāja mentalitāti. Ļaudīm tiek pateikts, ka konkrētās dienās cenas būs pavisam "trakas", un viņi metas uz veikalu straumēm vien. Te velkamas paralēles ar citiem mārketinga trikiem, tajā skaitā tiem, kurus izmanto mūsu valsts politikāņi. 2006. gada Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā bija nepārprotami skaidrs, ka "Tautas" partija krāpās. Absolūti skaidrs, ka premjerministra biroja vadītāju prezentēt kā "neatkarīgu trešo personu" bija pretīga cinisma visaugstākais kalngals. Taču "Tautas" partija vienalga saņēma vairāk balsu un vairāk vietu Saeimā, nekā jebkura cita.

Vēl var padomāt par tādiem mūsu politiskās "elites" spīdekļiem, kā Puzes ķeizars Lembergs un nule no cietuma iznākušais vēlēšanu rezultātu viltotājs Boldāns, kurš nākot no cietuma laukā pateica, ka viņš jūtas "nopelnījis" visu algu, kuru viņam maksāja kamēr viņš bija aiz restēm, Saeimas darbā viņš piedalīsies noteikti u.tml. Acīmredzot tāds jēdziens, kā "kauns acīs rādīties" politiskajā "elitē" nav īpašā vērtē. Un abos gadījumos "elites" pārstāvis sev ir nodrošinājis kundzītes, kuras ceļo garus gabalus, lai tikai savam varonim iespiestu rokās puķes. Pareizi vakar "Skatā" pateica Sallija Benfelde -- pietiekami daudz ļaužu mūsu valstī ir gatavi ignorēt absolūti visu nelikumīgo, ka tik no nelikumīgā kaut kādas drupačas tiek atmestas arī viņiem. Bet neaizmirsīsim, ka te savu lomu spēlē arī mārketings un reklāma. Nezinu, kā ar Boldānu, bet Lembergam ir vesela sabiedrisko attiecību komanda ar Atkarīgo Rīta Avīzi priekšgalā.

Aitas un cirpēji, mīļie. Aitas un cirpēji.

Jauku visiem dienu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja