Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pārskats par VL paveikto septembrī

Septembrī „Visu Latvijai!” atsāka darbu ierastajā režīmā. Aktīvi darbojās gan partija, gan jaunatnes organizācija.

Kā ik gadu, 4. septembrī rīkojām Kārļa Ulmaņa dzimšanas dienas pasākumu. Šoreiz pulcējāmies jaukā un sirsnīgā pasākumā valstsvīra dzimtajās „Pikšu” mājās.

Skatīt šeit

Tā kā pēdējos mēnešos strauji pieaudzis jaunbiedru un atbalstītāju skaits, uzskatījām par nepieciešamu 9. septembrī rīkot jauno biedru sanāksmi. Tajā noskaidrojām jaunbiedru intereses un spējas. Partijas līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars izklāstīja katra iespējas iesaistīties partijas darbā. Prieks, ka ievērojama daļa jauno biedru un atbalstītāju šobrīd ir iekļāvušies „Visu Latvijai!” ikdienas dzīvē. Kuplā jauno aktīvistu skaita dēļ esam ieviesuši „ēnu” sistēmu, kad katram jaunbiedram norīkots pieredzējis vislatvietis, kas palīdz iejusties „Visu Latvijai!” darbā.

Jaunatnes organizācijas ietvaros arī uzsākts darbs pie semināriem par nacionālisma tēmu skolās.

13. septembrī pēc pašu vidzemnieku iniciatīvas Umurgā tika rīkota „Visu Latvijai!” Vidzemes nodaļu pārstāvju sapulce, kurā piedalījās arī mūsu Vidzemes deputāti. Tika apspriesti jautājumi par esošo deputātu darbu, jaunu biedru piesaisti, partijas popularizēšanu, nodaļu dibināšanu, gatavošanos dalībai Saeimas vēlēšanās. No Rīgas tālāk dzīvojošie izteica nepieciešamību pēc aktīvākas dalības partijas lēmumu pieņemšanā.

Tradicionāli 19. septembrī apmeklējam par godu 1944. gadā bojāgājušajiem vācu gaisa spēku izpalīgiem rīkoto atceres pasākumu Brāļu kapos. Pēc pasākuma kopīgi devāmies aplūkot mūsu atbalstītāja Induļa Rankas izstādi Dzelzceļa muzejā.

Skatīt šeit

20. septembrī kopīgi apmeklējām Zigmāra Liepiņa un Kaspara Dimitera muzikālās drāmas "Vadonis" izrādi.

22. septembrī piedalījāmies Latviešu Nacionālistu kluba organizētajā Baltu vienības dienas pasākumā pie ugunskura Bastejkalnā. Sanākušos uzrunāja tādi dievturu vidē pazīstami cilvēki kā Valdis Celms un „Visu Latvijai!” biedrs Oļģerts Auns.

Skatīt šeit

25. septembrī piedalījāmies piemiņas akmens atklāšanā jauniešu pretošanās kustībai „Kursa”, kas notika Liepājā.

Skatīt šeit

27. septembrī notika „Visu Latvijai!” deputātu izbraukuma sēde, kurā dažādu novadu deputāti iepazinās ar darba organizēšanu Alojas pašvaldībā, kur, kā zināms, ievēlēti divi „Visu Latvijai!” pārstāvji. Tika nodibināta ciešāka saikne starp „Visu Latvijai!” valdi un novadu deputātiem, norunāta turpmākā sadarbības kārtība. Esam izstrādājuši deputātiem īpašas atskaites formas, un drīzumā mājaslapā būs lasāms par „Visu Latvijai!” ievēlēto pārstāvju kopš ievēlēšanas pašvaldībās paveikto. Septembrī publicēta mūsu Stopiņu pārstāvja Alda Grundes dienasgrāmata.

Skatīt šeit

Šobrīd jau plašāk izskanējis „Visu Latvijai!” deputātu Ogres pašvaldībā septembrī sasniegtais: turpmāk Ogres domē iesniegumi tiks pieņemti tikai valsts valodā un kārtības uzturēšanā Ogrē tiks iesaistīta zemessardze, kuru apmācīs partijas Ogres nodaļas vadītājs Egils Helmanis.

Skatīt šeit

Septembrī arī uzsākta gatavošanās referendumam par tautas vēlētu prezidentu. Sākta Satversmes grozījumu projekta izstrāde ekspertu grupas vadībā.

Skatīt šeit

Speciāli izveidota darba grupa visu septembri intensīvi risina sarunas ar iespējamiem sadarbības partneriem (TB/LNNK, PS+JL+SCP) nākamajās Saeimas vēlēšanās.

Tāpat klajā laisti partijas paziņojumi un publiskās vēstules, kā arī publicēti partijas biedru raksti par dažādām politiskām tēmām – ar tiem ir iespējams iepazīties mūsu mājaslapā un citos plašsaziņas līdzekļos.

Uzsākti arī 6. decembrī paredzētās „Visu Latvijai!” Kopsapulces organizēšanas darbi, kā arī gatavošanās Lāčplēša dienas pasākumiem un Latvijas proklamēšanas dienas lāpu gājienam.

Atgādināšu, ka katru otrdienu plkst. 19:30 notiek dziesmu un sarunu vakari „Visu Latvijai!” birojā, kuros aicināts piedalīties ikviens interesents.

Pārskatu sagatavoja

Dace Kalniņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja