Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rakstnieces Manfelde un Asare stāstīs skolēniem par atkarību no narkotikām

Trešdien, 24.martā plkst.12 00 Rakstniecības un mūzikas muzejā) interaktīvā projekta un izstādes “Kas cilvēks spēj cilvēkam būt?” ietvaros rakstnieces Andra Manfelde un Maira Asara stāstīs par savu dzīves pieredzi - narkotiku atkarības radītām problēmām un ceļu atpakaļ no atkarības brīvā dzīvē, informēja muzeja pārstāve Gunta Kāle.

Andra Manfelde dzimusi 1973. gadā. Pirmās  viņas rakstnieces publikācijas bija lasāmas žurnālā “Karogs” 2002. gadā. Andra Manfelde ir vairāku literāro konkursu laureāte (literārā žurnāla “LUNA” redakcijas “Gada balva 2003” par labāko debiju dzejā; uzvara Dānijas Kultūras institūta Hansam Kristianam Andersenam veltītajā pasaku konkursā 2004. gadā; Ojāra Vācieša prēmija par dzejas krājumu “Tranšejas dievi rok” 2005. gadā). 2005. gadā izdots Andras Manfeldes autobiogrāfiskais romāns “Adata”, kura centrā atkarība no narkotikām. 2006. gadā pēc romāna motīviem tapusi Andras Manfeldes un Zigmara Liepiņa muzikālā drāma “Adata”.  Maira Asare dzimusi 1960. gadā, viņas pirmais dzejas krājums “Kas ar dzeguzi spēlējas” iznācis 1995. gadā un gadu vēlāk saņēmis Dzejas dienu balvu. 2003. gadā par narkotiku lietošanu un tirdzniecību Maira Asare nonāca cietumā, kur ieslodzījumā pavadīja vairāk nekā trīs gadus. Cietuma pieredze devusi ierosmi prozas grāmatai “Sieviešu zona” (2009). Tagad rakstniece cenšas dzīvot jaunu, no narkotikām brīvu dzīvi.  Izstāde “Kas cilvēks spēj cilvēkam būt?” notiek Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību ietvaros, atklāja G.Kāle. To veido muzeja ekspozīcija un skolēnu radīti darbi – plakāti, zīmējumi, instalācijas. Izstāde būs apskatāma līdz maija vidum, un tās laikā muzejā norisināsies virkne pasākumu.  Ieejas maksa skolēniem Ls 0,50, pieaugušajiem Ls 1, skolēnu grupu pavadošiem pedagogiem ieeja bez maksas (cenā iekļauts izstādes un pasākuma apmeklējums).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja