Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vai man patīk Urbanovičs?

Nē! Man nepatīk! Un tomēr – Urbanoviča kungs ar savu rakstu „Zviedrijas draugiem” (_Apollo _portāls, 7.septembrī) skaidri definējis savu attieksmi pret problēmu, ar kuru cīnās ļoti daudzas ģimenes Latvijā: parāds zviedru bankai par kredītu, kurš ņemts „treknajos” gados mājokļa iegādei. Latvijas iedzīvotāji pamatā ir godīgi cilvēki, parāds viņiem nav brālis. Tādēļ šodien, kad ienākumi sarukuši katastrofiski, šīm ģimenēm nākas savilkt jostu necilvēcīgā kārtā, un viņas to dara.

Ilgi tas tā turpināties nevar. Var piekrist vai nepiekrist Urbanoviča kunga piedāvātajiem risinājumiem, bet problēma ir, un ar viņu jānodarbojas it visām partijām un to apvienībām, kuras tagad klāsta savu viedokli par diezin ko, bet apiet vienu no svarīgākajiem jautājumiem– ārzemju valūtā izsniegtos kredītus Latvijas iedzīvotājiem. Šī attieksme nav pieņemama. Partijām jānāk ar savu risinājumu, kurš būtu skaidrs un saprotams tiem, kuru ienākumu liela (bieži pat lielākā) daļa aiziet parādu atmaksai. Jā, Zviedrijā ir vēlēšanas, smagus jautājumus par banku iespējamiem zaudējumiem tur negrib risināt. Bet arī mums ir vēlēšanas, un vēlētājiem ir tiesības zināt, ko parādu atmaksas regulēšanai piedāvā viena vai otra partija. To prasa elementārs godīgums.  

Un godīgums prasa arī skaidru atbildi uz vēl sāpīgāko jautājumu par algu un pensiju samazinājumiem, par nodokļu palielinājumiem nākošajā gadā. Patlaban notiek apkaunojoša izvairīšanās no skaidrām atbildēm. Dzirdam tik baumas par Repšes rosīšanos Finanšu ministrijā, par plāniem palielināt nodokli grāmatām, medikamentiem un vēl diezin kam. Vislabākā politika ir godīguma politika – atziņa daudzkārt pārbaudīta. Kurai no partijām pietiks drosmes un godaprāta, lai skaidri pateiktu to, kas mūs gaida?  Esmu pārliecināts, ka tā partija, kura to izdarīs, arī uzvarēs vēlēšanās. Bet pagaidām – tukši vārdi un vispārējas frāzes. Vai mūs uzskata par muļķiem?  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja