Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Vai valdībai ir plāns?

Ir ļoti žēl, ka kārtējo reizi Latvijas politiskā elite apliecina Platona vārdu patiesumu, proti, politikā frakciju intereses bieži tiek turētas augstāk par valsts interesēm. Par to liecina gan TP pārliecinoši destruktīvā pozīcija valdības sastāvā, gan LPP/LC pēkšņais paziņojums, ka "krītošu valdību" šī partija neatbalstīs. Šlesers ar Godmani, kurš atbraucis ciemos no Briseles, steidzās paziņot, ka, ja valdībai nebūs krīzes pārvarēšanas plāna, tad lai tās dod vietu tādai valdībai, kurai šāds plāns ir.

Es uzskatu, ka pašreizējās valsts interesēs ir šīs konkrētās valdības darbs līdz pat tās "dabīgo" pilnvaru beigām 2010. gada rudenī. Tas, protams, nenozīmē, ka viss, ko šī valdība dara, man vai mūsu partijai "Sabiedrība citai politikai" šķiet pareiza. Es nevaru akceptēt kavēšanos atsevišķu jautājumu risināšanā, piemēram, ar nodokļa uzlikšanu kapitālam un dividendēm. Tomēr ir skaidrs, ka šis nodoklis stāsies spēkā. Mēs nevaram piekrist pārāk vēlai un mazai NVO un uzņēmēju iesaistei lēmumu pieņemšanā un valsts attīstības plānošanā. Mēs nevaram saprast, kāpēc mūsu - SCP ideja par progresīvo nodokli tiek izkropļota, izsmieta un atlikta. Ir daudz citas lietas, kuras varētu pieminēt, bet… .

Ne jau TP vai LPP/LC būtu jāpārmet šai valdībai plāna trūkums vai ideju trūkums. Tieši Godmanis bija tas, kurš ieviesa paaugstināto PVN grāmatām un viesnīcu pakalpojumiem. Tas bija lēmums, par kura jēgu un vajadzību joprojām nevienam nav skaidrības. Tieši Godmaņa (LPP/LC) kā premjera laikā, kad iekšlietu ministrs bija TP biedrs, par devalvācijas pieminēšanu pasniedzēju iebāza aiz restēm. Tagad šīs pašas partijas pārstāvji aicina diskutēt par devalvāciju un aicina diskutēt par politiku.

Tieši iepriekšējā  valdība bija slavena ar nespēju komunicēt ar sabiedrību un piedāvāt jebkādu jēdzīgu plānu, kā neļaut sabiedrībai strauji iekrist nabadzībā bez cerības no tās izkļūt.

Protams, Latvijā ir demokrātijas krīze un grūta ekonomiskā situācija, bet pēkšņi atceroties šīs problēmas LPP/LC un TP izskatās pēc krokodiliem ar asarainām acīm. Šīs partijas nav ieinteresētas strādāt valdībās, kuras iet savu ceļu bez atļaujas prasīšanas atsevišķiem bagātiem cilvēkiem. Šīs partijas saprot, ka viņu vēsturiskais varas laiks ir beidzies. Tādēļ šīs partijas ir sabiedrotās, jo var zaudēt varu ļoti drīz. Pēdējais LPP/LC paziņojums norāda uz aizkulišu vienošanos, mēģināt atgūt ietekmi valdībā, vienlaikus riskējot ar visas valsts attīstību. Starptautiskā sabiedrība smiesies, ja šī valdība kritīs, jo tas būs kārtējais apliecinājums latviešu mazspējai vadīt savu valsti. Savukārt latviešiem pašiem nāksies raudāt, jo viņiem šī ir vienīga valsts, kas ir pašu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja