Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Van Goga Zvaigžņotā nakts skatītākā Google Art Project

Vietnē Google Art Project pēdējā pusgada laikā skatītākais mākslas darbs bijis Vinsenta van Goga glezna Zvaigžņotā nakts, informēja Google sabiedrisko attiecību konsultants Latvijā Ģirts Avotiņš.

Zvaigžņotā nakts bijusi visskatītākā projekta glezna arī gigapixel – ļoti augstas izšķirtspējas režīmā, kas ļauj skatītājiem tuvplānā apskatīt pat smalkāko otas triepienu. Art Project mājas lapā katra glezna vidēji tiek apskatīta minūti, savukārt, atbilstoši dažādiem pētījumiem, muzejos tās ir tikai nepilnas divdesmit sekundes.

Zvaigžņotā nakts arī visbiežāk sastopama lietotāju galerijās, kurās katram ir iespēja izveidot un dalīties ar savu virtuālo mākslas kolekciju. Google mākslas platformā ir atrodami vairāk kā 40 tūkstoši mākslas darbu. Vispopulārākie - Sandro Botičelli Venēras dzimšana, Rembranta pašportreta zīmējums pie loga, Vinsenta van Goga Guļamistaba, Eduāra Manē Konservatorijā, Pītera Brēgela vecākā Pļāvēji, Vinsenta van Goga Saulespuķes, Hansa Holbeina jaunākā Sūtņi, Vinsenta van Goga Ziedu lauks pie Arlas, Arnolda Bēklina Mirušo sala.

Lietotāju galerijas ir skatītākas par individuālu mākslinieku galerijām vai atsevišķiem mākslas darbiem. Šobrīd ir izveidotas 360 tūkstoši lietotāju galeriju, no kurām 14 tūkstoši pieejamas publiski. Atzīmējot Starptautisko mākslinieku dienu, 15. aprīlī, Google lūdza dažiem saviem partneriem - dažādiem muzejiem - izveidot savas galerijas. Muzeju direktoru mākslas darbu izlases apskatāmas šeit:

Vietnē arvien palielinās interese par moderno mākslu, piemēram, Salvadora Dalī un Gustava Klimta darbi ir vieni no meklētākajiem. Art Project līdzās sadzīvo vairāk kā 30 mākslas veidi – starp eļļas krāsu gleznām atrodami pieci tūkstoši dažādu citu veidu mākslas darbu, kuru vidū ir apgleznots zīds, skulptūras un mēbeles. Brazīlijas ielu mākslai blakus apskatāmi Sandro Botičelli darbi un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcija. Turklāt Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir vienīgais muzejs Baltijā, kura eksponāti ir iekļauti Google Art Project.

Daudzi partneri, kuri savas kolekcijas ir pievienojuši Art Project, ir izvēlējušies savus muzejus pievienot arī Street View. Vidēji katrs apmeklētājs patērē aptuveni divas minūtes, lai apskatītu muzeju interjeru un to, kā tajā izkārtotas gleznas. Art Project apmeklētāji visvairāk ir iecienījuši Balto namu ar tā plašo mākslas darbu kolekciju.

Google Art Project tika ieviests 2011. gadā, un šobrīd tajā vairāk kā 200 muzeji no vairāk kā 40 valstīm cilvēkiem dod iespēju apskatīt 40 tūkstošus mākslas darbu.

Papildu informācija: www.googleartproject.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja