Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Zatlers ir nelegālas pozitīvisma kampaņas sekas

Pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām atsevišķas partijas uz nebēdu pārkāpa, apgāja un piesmēja likumus. Lai par lielu un vēl lielāku naudu nopirktu vietas Saeimā. Kas tām arī izdevās. Tiesa gan šīm partijām par bēdām atzina, ka kampaņas patiešām ir bijušas nelikumīgas un KNAB aprēķināja, ka partijām valsts kasē jāatmaksā vairāki simti tūkstošu. Nauda valsts kasē nav iemaksāta, partijas sēž parlamentā un atstrādā savu īpašnieku iztērēto naudu, pieņemot likumus, kas dažkārt robežojas ar noziedznieku interešu aizstāvību.

Neilgi pēc Saeimas vēlēšanām par lielu un vēl lielāku naudu nopirktu Saeimas deputātu vietu aizpildītāji nobalsoja par cilvēku, ko viņu partiju īpašnieki sev vien zināmā veidā bija izvēlējušies Zooloģiskajā dārzā. Tā mēs ar to sadzīvojam.

Prezidents kādreiz cerējis kļūt par tautas prezidentu, tagad, liekas, tomēr labprātāk bauda to, ka ir prezidents un cenšas neaizmirst, kas viņu par tādu pataisījis. Jo tikai kā atbalstu valdošajai „ņēmēju un uzmetēju” koalīcijai var iztulkot prezidenta skaļi pausto viedokli, ka ar likumu jāierobežo reklāmas kampaņas pirms referendumiem.

Ir būtiska atšķirība starp priekšvēlēšanu laiku un pirmsreferenduma laiku. Priekšvēlēšanu laikā notiek cīņa par varu, kur dažiem nav kauna to vienkārši nopirkt par lielu un vēl lielāku naudu. Pirmsreferenduma laikā notiek cīņa par tiesībām un demokrātiju. Nekāda nauda nevar atsvērt tautas gribu, bet par naudu radītas reklāmas var palīdzēt cilvēkiem karstā vasaras dienā izvēlēties starp palikšanu mājās un aiziešanu pēc savām tiesībām uz nobalsošanas iecirkni.

Ja prezidents nebūtu priekšvēlēšanu nelikumīgās pozitīvisma kampaņas sekas, viņš pats reklāmas klipā, skatoties savai tautai acīs, aicinātu katru uz referendumu. Kādreiz viņš cerēja kļūt par šīs tautas prezidentu. Izrādījies, ka nevar gribēt būt labs gan tautai, gan tiem, kam jābūt pateicīgam par iecelšanu amatā. Tieši pēdējie ļoti baidās gan no referenduma, gan parlamenta atlaišanas. Tātad – no tautas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja