Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Zirgi būs!

Mazais puišelis, kurš nesen bija iesēdies smilšu kastē, brēca un brēca – gribu zirgu, gribu daudz zirgus. Puišelim patika zirgi, bet smilšu kastē neviena nebija. Spītīgi viņš cirta pie zemes mazo papēdīti un nepārstāja gribēt. Smilšu kastes vecākais — lielais puišelis kratīja pirkstu un teica: «Ni, ni, zirgi smilšu kastē aizņem pārāk daudz vietas,» taču mazais puišelis nokrita augšpēdus, niķīgi spārdījās un kā nelabais turpināja brēkt.

«Gribu zirgus, gribu daudz zirgu!» «Nu, labi, labi, nepinkšķi, būs tev zirgi,» lielais puišelis tomēr neizturēja. Zirgi būs! Un smilšu kastē iestājās miers, un puišeļi turpināja savas spēlītes.

«Es domāju, ka es tā viennozīmīgi nevaru piekrist, ka tā būtu tikai naudas tērēšana,» tā šorīt televīzijā teica lielais puišelis Godmanis, komentējot mazā puišeļa Veldres iegribu veidot Latvijā jātnieku godasardzi. Lūk, ar to tikšot atjaunotas tradīcijas, ar zirgiem varēšot arī sportot un nekādu papildus naudu jau Aizsardzības ministrija nesaņemšot. Nieki, jā, ministrija tērēs savus 120 tūkstošus, kurus ministrs jau Aizsardzības ministrijas makā atradis. «Zirgs nav dzīvnieks, nav arī cilvēks – ir pa vidu,» iepriekš laikrakstam Dienas Bizness bija jūsmojis Veldre, un visiem varbūt viņu nemaz nesaprast, jo varbūt viņš nav īsts cilvēks, kā varētu šķist.

Es sen vairs nedzīvoju ilūzijās, ka Latvijas valsts pārvalde prot racionāli tērēt mūsu viņiem uzticēto naudu. Taču laikā, kad valstī ir ieslēgts taupības režīms, tērēt naudu izrādīšanās funkcijai un dažu ministru niķu apmierināšanai, premjeram ir jāaizliedz. Un, ja Aizsardzības ministrijas 2% no IK uzpūsto budžetu nevar pārdalīt par labu kādam citam, tad lai Veldre meklē veidus, kā par šo naudu stiprināt cilvēku resursus nevis zirgu.           



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja