Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

2010. gada Eirovīzijas nacionālajai atlasei iesniegtas 79 dziesmas

Šodien, 15. janvārī, noslēdzās dziesmu iesniegšana 2010. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei "Eirodziesma 2010”. Kopumā Latvijas Televīzijai iesniegtas 79 dziesmas, informēja LTV pārstāve Ieviņa Ancena.  22.janvārī tiks paziņots, kuras 10 dziesmas cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā.

Nacionālās atlases fināls notiks 27.februārī Ventspils teātra namā “Jūras vārti”. Iesniegtās dziesmas, to autorus un potenciālos izpildītājus LTV šobrīd neatklāj. Tomēr jau tagad skaidrs, ka iesniedzēju vidū ir gan ļoti pazīstamu mūziķu un izpildītāju vārdi, gan mazāk pazīstamas personības.

Kā liecina portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija, savas dziesmas iesnieguši Zigmars Liepiņš, Mārtiņš Freimanis, Aisha, “Triānas parks”, “Kombuļi” un Cūkmens. Dziesmas iesnieguši arī Edijs Dukurs, Raimonds Tiguls un Andris Barons. Pirmo reizi nacionālajā atlasē dziesmu iesniegušas arī ska grupa "Voiceks Voiska" un "Oranžās brīvdienas". Iepriekšējā gada nacionālās atlases uzvarētājs Intars Busulis šogad dziesmu nav iesniedzis. Kā izteicās kompānijas “Mikrofona ieraksti” pārstāvis Guntars Račs: “Šogad Eirovīzijā savas dziesmas nav iesnieguši tikai Raimonds Pauls un Imants Kalniņš.” Arī G.Račs startējis Eirovīzijas nacionālajā atlasē kā dziesmu tekstu autors. Viņš norādīja, ka savas dziesmas iesnieguši vairāki “Mikrofona ierakstu” pārstāvētie mākslinieki, taču viņu vārdus līdz 10 finālistu uzzināšanai atklāt nebūtu korekti.

Jau tuvākajās dienās dziesmu vērtēšanu uzsāks Latvijas Televīzijas izveidota žūrija – tās sastāvā būs gan LTV radošā komanda, gan citi eksperti

Pagājušajā gadā Eirovīzijas nacionālajai atlasei tika iesniegtas 108 dziesmas, 78 no tām bija sarakstījuši Latvijas autori, 30 – ārzemju autori. Tā kā šogad nacionālajā atlasē varēja piedalīties tikai pašmāju autori, var uzskatīt, ka iesniegto dziesmu skaits pēdējos divos gados bijis ļoti līdzīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja