Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zemlika nāk… ietvaros Cēsīs koncertēs duets BNNT no Polijas

Koncertu sērijas Zemlika nāk… ietvaros Cēsīs 14. jūlijā, terasē Zaļa Zāle uzstāsies hipnotiskās un trokšņu rokmūzikas duets BNNT no Polijas, informēja pasākuma pārstāvji.

Konrāda Smoļenska (Konrad Smoleński) un Daniela Šveda (Daniel Szwed) duetu BNNT nodēvēt vienkārši par muzikālu apvienību būtu virspusīgi. Tas ir mākslinieku tandēms, kurš izpaužas gan mūzikā, gan vizuālajā mākslā un publicistikā. Lai arī darbošanās starpžanru teritorijā var mulsināt tos, kuri raduši pie viegli uztveramiem un nepārprotamiem vēstījumiem, Konrāda un Daniela pašu radošā stratēģija ir tieši tāda. Viņu performances braucošu auto kravas kastēs ir viens piemērs publikas konfrontācijai ar negaidītu formu un saturu, kas, savukārt, ir BNNT ikdiena.

2008. gadā sācies kā Konrāda Smoļenska solo projekts, drīz vien BNNT kļuva par duetu, kad pievienojās kolektīvu Woody Alien un Mothra bundzinieks Daniels Šveds. Pirms sešiem gadiem klajā nāca debijas albums "_ _", kura turpinājums ir pagājušogad sekojušais MULTIVERSE – ilgu improvizāciju sesijās tapuši skaņdarbi, kur vienlaikus tikuši pārbaudīti “uz publiku” muzejos, galerijās un festivālos. Rumāņu esejista un filozofa Emīla Čorana (Emil Cioran) iedvesmotajā ierakstā kā viesmūziķi piedalījušies vokāliste Stīne Janvīna Motlande (Stine Janvin Motland) un saksofonists Matss Gustafsons (Mats Gustafsson). Čorana pesimisma filozofijas iedvesmotie skaņdarbi, kuru nosaukumi ir atsauces uz viņa darbu (piemēram, Dievs nav nekas vairāk kā akustiska halucinācija), multiversa netveramībai līdzās stāda indivīda vientulību.

“Vienai no albuma sižeta līnijām ir daudz kopīga ar realitātes daudzslāņainību. Mūziku pavadošie teksti ir gandrīz nesalasāmi, izplūduši. Mēs centāmies pret tiem attiekties kā mūziku, kā paņēmienu sajūtu pārnešanai. Šīs idejas pamatā ir uzskats, ka mūsu katra pasaules redzējums var nebūt tas patiesākais,” par BNNT mūzikā iemiesoto vēstījumu izteicies K. Smoļenskis.

Biļetes uz BNNT koncertu nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja