Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ar krāšņu programmu atzīmēs Jaunās mūzikas festivāla Arēna 15. jubileju

Jaunās mūzikas festivāls Arēna šogad atzīmēs piecpadsmito jubileju un klausītājiem piedāvās īpaši krāšņu programmu ar pasaules līmeņa zvaigžņu piedalīšanos, informēja festivāla pārstāve Antra Dreģe.

Arēnas piecpadsmito sezonu 8. novembrī, plkst. 19, Lielajā ģildē atklās viens no vadošajiem mūsdienu mūzikas ansambļiem Ziemeļvalstīs – BIT 20 (Norvēģija) diriģenta Rolfa Guptas (Rolf Gupta) vadībā. Kopā ar īpašo viesi, mūsdienu mūzikas leģendu, franču trombonistu Vinko Globokaru (Vinko Globokar), kurš spēlēs un diriģēs savu skaņdarbu. BIT 20 atskaņos programmu Kaleidoskops Rīgā, kurā dzirdēsim arī latviešu komponistu Santas Bušas, Gundegas Šmites un Andra Dzenīša skaņdarbu pasaules pirmatskaņojumus.

9. novembrī plkst. 18.30 Rīgas Reformātu baznīcā ar koncertu In Love With Liberty uzstāsies poļu - vācu izcelsmes britu māksliniece, pianiste un dzejniece Heloīze Palmere (Heloïse Ph. Palmer). Programmas tapšanu iedvesmojis Brīvības piemineklis Rīgā un šajā multimediālajā un provokatīvajā solo priekšnesumā iekļauts arī latviešu komponistes Santas Ratnieces jaundarbs.

Tās pašas dienas vakarā plkst. 20 Reformātu baznīcā notiks beļģu kamermūzikas grupas Musiques Nouvelles koncerts Cordes Intimes. Tā būs smalka un personiska saruna stīgu kvarteta izpildījumā, kas iepazīstinās mūs ar beļģu komponista Žana Pola Desī (Jean-Paul Dessy), krievu izcelsmes beļģu autora Viktora Kisina (Victor Kissine) un pazīstamākā latviešu komponista, šī gada jubilāra Pētera Vaska darbiem.

10. novembrī plkst. 19 Kalnciema kvartālā un 12. novembrī plkst. 17 Hotel Promenade Hika zālē, Liepājā uzstāsies viens no ievērojamākajiem ansambļiem Portugālē - Lisabonas ģitāru kvartets (Lisbon Guitar Quartet). Koncertā dzirdēsim skaņdarbus no viņu albuma Prima Luce - 21. gadsimtā sacerētus portugāļu komponistu darbus, tostarp pašu kvarteta dalībnieku rakstītas kompozīcijas.

Īpašs notikums Arēnā būs bērnu operas Kirana uzvedums 12. novembrī plkst. 17 Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē. Maltiešu komponista Rubena Zāras lugas pamatā ir dažādu tautu mīti par pasaules radīšanu un četriem pasaules pirmelementiem – ūdeni, gaisu, zemi un uguni. Izrāde taps īpašās meistarklasēs, kurās piedalīsies 10 – 15 gadus veci bērni no visas Latvijas.

Festivāls noslēgsies 12. novembrī plkst. 19 klubā Nemiers ar netradicionālu pasākumu Klubu nakts. Tas būs muzikāls kokteilis, kurā akadēmiskās mūzikas īskoncerti dzīvā izpildījumā mīsies ar dīdžeju veidotu deju mūziku uz akadēmiskās mūzikas materiālu pamata.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja