Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ar vērienīgu koncertu atklās jaunu koncertaģentūru Kontrapunkts

Otrdien, 16. augustā plkst. 19 Rīgas Stradiņa universitātes aulā notiks jaundibinātās koncertaģentūras Kontrapunkts atklāšanas koncerts.Vērienīgajā koncertā Satikšanās maratons piedalīsies zināmākie jaunie Latvijas mūziķi, portālam Diena.lv pastāstīja koncertaģentūras Kontrapunkts sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rožkalne.

Koncertaģentūras dibinātāji atzīst, ka Latvija pasaules kontekstā iezīmējas ar augstu kultūras līmeni un daudz augsta līmeņa mūziķiem. Taču neesot jūtams pietiekams valsts atbalsts ne pašmāju talantiem, kas kopējā mūzikas dzīves kontekstā ir lieliskas kvalitātes mūziķi, ne tiem Latvijas mūziķiem, kas aizbraukuši uz citām valstīm, tur papildinoties un veiksmīgi turpinot savu tālāko karjeras izaugsmi. Jaunajiem, sevi jau pierādījušiem mūziķiem, trūkstot koncertēšanas iespēju Latvijā. Līdz ar to tiekot mazināta ne tikai Latvijas klausītāju iespēja dzirdēt ārvalstīs atzinību guvušos mūziķus, bet arī būtiski mazinātas viņu karjeras iespējas šeit, tādejādi mazinot to vēlmi atgriezties Latvijā, skaidro Kontrapunkts dibinātāji.Lai uzlabotu un dažādotu koncertu dzīvi Latvijā un ilgtermiņā arī Baltijā, trīs jaunieši, Lana Saksone, Ruslans Viļenskis un Madara Jauģiete, nodibinājuši koncertaģentūra Kontrapunkts, kas kliedēs aizspriedumus par mūzikas elitārismu un pieejamību tikai šauram klausītāju lokam. Tās koncerti tiks organizēti tā, lai tie būtu saistoši ne tikai šīs jomas profesionāļiem un labiem mūzikas pazinējiem, bet arī citiem interesentiem, kuri vienkārši vēlas baudīt kvalitatīvu mūziku. Koncertaģentūru Kontrapunkts atzinīgi novērtējuši tādi Latvijas akadēmiskās mūzikas pārstāvji kā Pēteris Vasks, Vineta Sareika, Reinis Zariņš, Andrejs Osokins.Pazīstamākie jaunie Latvijas mūziķi- Vineta Sareika, Reinis Zariņš, Andrejs Osokins, Ruslans Viļenskis, Ksenija Sidorova, Annija Putniņa, Jana Ozoliņa, brāļi Petrauski- kopā ar ārzemju viesmāksliniekiem un vēl plašākai publikai nezināmiem pašmāju mūziķiem īpaši šim koncertam veidotos ansambļos izpildīs gan akadēmiskās, gan neakadēmiskās mūzikas skaņdarbus. Programmā iekļauti Pētera Čaikovska, Fēliksa Mendelsona, Dmitrija Šostakoviča, Volfganga Amadeja Mocarta, Astora Pjacollas skaņdarbi.

Jaunā, pasaules atzinību guvusī džeza komponiste un pianiste Katja no Lielbritānijas koncertā piedalīsies ar ekskluzīvu programmu, spēlējot ar akadēmiskajiem mūziķiem uz vienas skatuves.

Koncertā paredzēta arī persiešu Santur instrumenta prezentācija- koncerta Satikšanās maratons apmeklētājiem būs unikāla iespēja dzirdēt komponista Hansa Šanderla mūziku, kas sarakstīta tieši šim instrumentam. Tiks atskaņoti arī koncerta īpašo viesu- komponistu Hansa Šanderla un Riharda Dubras- skaņdarbi, turklāt vērienīgo pasākumu papildinās pirmo reizi Latvijā klasiskās mūzikas koncertam īpaši veidotās video projekcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja