Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

AUDIO: Jaunās skaņās atdzimst Andreja Lihtenberga dziesma “Ieva”

DJ un producents Reverss sadarbībā ar ierakstu kompāniju MicRec izveidojis jaunu remiksu dziedātāja Andreja Lihtenberga dziesmai “Ieva”, informē “MicRec” pārstāvis Guntars Račs. Dziesma ieturēta labākajās "funk" un "bigbeat" stila tradīcijās. Dziesmas autori ir leģendārais grupas “Eolika” pirmā sastāva līderis Zigismunds Lorencs, bet tekstu rakstījis dzejnieks Jānis Plotnieks.

Andrejs Lihtenbergs (1938 - 1979) bija populārs latviešu estrādes dziedātājs, kura mūžs aprāvās 1979.gada janvārī, kad viņš mīklainos apstākļos pazuda un vēlāk viņu atrada mirušu mežā. Pēc oficiālās versijas viņš bija izdarījis pašnāvību, taču tā kā Andrejs bija ar stipru raksturu un bieži vien arī neērts tā laika padomju varai, klīda dažādas baumas par šo traģisko notikumu. Savulaik dziedātājs kopā ar zvejnieku kolhoza ansambli "Selga", bieži koncertējis visā republikā. 1970. gadā uzvarējis vissavienības konkursā "Hallo, meklējam talantus!". Ir izdotas vairākas skaņu plates un kompaktdiski ar viņa iedziedātajām dziesmām. Šogad 22.maijā dziedātājs svinētu 71. dzimšanas dienu. Reverss (īstajā vārdā Imants Skultāns) ir latviešu deju mūzikā pazīstams vārds, kurš savulaik ar segvārdu ReFunk, veidojis pazīstamo grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” dziesmas PP remiksu. Reverss sadarbībā ar senu draugu Robertu Lejasmeijeru, savulaik veicināja piemirstās grupas “Vaidava” atgriešanos, izveidojot tās hitam “Pusnakts stundā” jaunu versiju. Reverss: "Prieks, ka līdzīgi kā grupas “Vaidava” gadījumā, arī šoreiz varēju pielikt roku pie leģendāra latviešu mūziķa daiļrades, tā atkal aktualizējot viņa vārdu ar jaunu skanējumu!" Interesants ir fakts, ka Andrejs Lihtenbergs aizgājis mūžībā gadā, kad Reverss tikai piedzima. Jau drīzumā “Mikrofona ieraksti” plāno izdot izlasi ar labākajiem latviešu deju un klubu mūzikas dziesmu remiksiem nonstop režīmā. Tajā būs atrodama arī šī Andreja Lihtenberga izpildītās dziesmas jaunā versija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

AUDIO

Noklausies A.Lihtenberga dziesmu "Ieva" jaunās skaņās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja