Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bauskas četrsimtgadi svinēs ar senās mūzikas koncertiem

Svinot Bauskas četrsimt gadu jubileju, Bauskas pils muzejs piedalās pilsētas svētkos, rīkojot senās mūzikas koncertus pils jaunajā koncertzālē. Par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem restaurētajā pilī līdzās pastāvīgajai ekspozīcijai apskatāmas arī divas tematiskas izstādes. 26. jūlijā plkst. 15 notiks izstādes "Bauskas pilsdrupas 19.gs. beigu - 20. gs. I puses fotogrāfijās" atklāšana, informēja Bauskas pils muzeja direktors Māris Skanis.

Vispirms, 24.jūlijā plkst.21 koncertprogrammu "Šekspīra dārzs" sniegs senās mūzikas ansamblis "Shakespeare's Consort". Programmā iekļautie Viljama Šekspīra soneti, angļu komponistu dziesmas, instrumentālā baroka un itāļu, franču renesanses mūzika, kas uzburs romantisko Šekspīra laikmetu. Savukārt 26.jūlijā plkst.14 radošā apvienība "Taureņi debesīm", kurā muzicē vijolniece Alise Juška (baroka vijole), Ainārs Paukšēns (viola da gamba) un Jānis Pelše (ērģeļpozitīvs), sniegs koncertu "Krāsuspēles". Šajā programmā skanēs Heinriha Ignaca Franca fon Bībera (1644-1704), Dītriha Bukstehudes (1637-1707), Tarkvīnija Merulas (1595-1665), Karola Kaproli (1615/20-1692/95), Johana Ādolfa Hasses (1699-1783) skaņdarbi. Pilsēta šos koncertus dāvina iedzīvotājiem bez maksas.

"Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros ir veikti restaurācijas un rekonstrukcijas darbi Kurzemes hercoga rezidences daļā. Ierīkota gan pamatekspozīcija, gan divas tematiskās mainīgās ekspozīcijas. Pils Dienvidu korpusā otrajā stāvā ir iekārtota koncertzāle ar 130 vietām. Tā ir piemērota kamermuzicēšanai un tika atklāta Muzeju naktī 1.maijā un būs pieejama visu gadu. Muzejā izveidota arī interesanta izglītojošā programma, kurā var iepazīt galma sadzīves kultūru: dejas, uzvedības un ēšanas kultūras etiķeti pie galda, arī galda spēli "Dzirnavas" , kas noteikumu ziņā līdzīga "riču raču" un kuru spēlējot tika piekoptas ekskluzīvas pīpēšanas tradīcijas. "Esam beiguši intensīvu, smagu biznesa periodu un tagad vēlamies atkal iekļauties dzīvajā kultūras apritē. Priecāsimies jaunajā koncertzālē uzņemt un piedāvāt skatītājiem visu, kas attiecas uz renesanses, manierisma un baroka stilu. Ne tikai mūziku, arī teātri un citas programmas," par iecerēm stāsta muzeja galvenā speciāliste Taiga Skane. Pilsētas svētkos muzejs piedāvā arī rotaļas, spēles un izklaides Bauskas pils pagalmā 25. un 26. jūlijā no plkst. 11 Šovasar pils koncertzālē plānoti vēl divi koncerti augustā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja