Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Būs arī Marhils!

Saksofonu kvartets Next svin sešu gadu dzimšanas dienu ar koncertu, kas notiks 27.aprīlī Mazajā ģildē


Svētdien kāpjot uz Mazās ģildes skatuves, saksofonistēm Ingai Meijerei, Arnitai Akmentiņai, Kristīnei Avotai un Jeļenai Kovaļenko būs iespēja sajusties kā televīzijas šovā, kur katrai kustībai un skaņai seko līdzi žūrijas bargā acs un pēc priekšnesuma tiek sagaidītas atzīmītes. Mazajā ģildē četrām Mūzikas akadēmijas studentēm būs ne tikai koncerts par godu saksofonu kvarteta sešu gadu dzimšanas dienai, bet vienlaikus arī eksāmens. Skatītāju rindās sēdēs pasniedzēji! Galvu cilpā meitenes iebāzušas pašas: eksāmens ar koncertu apvienots, lai ietaupītu laiku, kura viņām patiešām nav daudz. Šogad vien Next koncertējis Vācijā, Somijā, Norvēģijā, Krievijā, nemaz nerunājot par Latviju.

Seksīgākais aiz čella


Galvenā ideja, izvēloties koncertprogrammu, jebkuram mūziķim ir — lai būtu interesanti pašam, atzīst Next meitenes. Neskatoties uz to, ka viņas studē klasisko mūziku, koncertā spēlēt tikai to būtu garlaicīgi pašām un arī klausītājiem. Tāpēc pirmā koncerta daļa būs nopietna. Otrā — vairāk atraktīva. Meitenes spēlēs mūziku no populārām kinofilmām, veidojot kā mazas izrādītes. "Cilvēks pasaulē ienāk viens, pa vidu ir visādas jautrības, un no dzīves viņš atkal aiziet viens," gaidāmā koncerta noskaņu raksturo Inga Meijere. Lai skatītāji izkustu no sirsnības, programmā meitenes iekļāvušas arī mūziku no krievu kinofilmām. Martā viņas sniedza koncertus Maskavā un apgalvo, ka pabūt "bijušajā padomju zonā" bijis liels piedzīvojums. Apmulsušas un priecīgas, viņas stāvējušas Maskavas metro ar savām milzīgajām melnajām saksofonu kastēm. "Tā kā zārki," smej Kristīne Avota, kura spēlē vislielāko saksofonu. Viņa saksofonu uzskata par seksīgāko instrumentu tūdaļ aiz čella. Jaunajām saksofonistēm patīk ritmiska, melodiska mūzika. Taču viņas nespējot klausīties šlāgerus. Kas zina, varbūt uz kādu mīlīgu šlāgerīti svētdien viņas izprovocēs komponists, Dejo ar zvaigzni 2 virtuozs un Dziesmu dueļa pianists Uldis Marhilēvičs — viņu meitenes lūgušas kopā uzspēlēt. "Tagad viņam būtu jādod mazliet brīvdienas, jo Uldis ir ļoti pārstrādājies," saka Inga. Tomēr vienu gabaliņu kopā uzlaist par prieku klausītājiem Marhils apsolījis.

Mūziķiem arī gribas ēst


Meitenes atzīstas, esot laimīgas par iespēju studijas Mūzikas akadēmijā apvienot ar darbu Next, kas ir sirdsdarbs, nevis tikai iespēja sakostiem zobiem nopelnīt iztikai. Daudzi studiju biedri piestrādājot par pārdevējiem vai viesmīļiem. Savukārt Inga, Arnita, Kristīne un Jeļena spēlē koncertos un dažkārt arī mājas ballītēs. Vai kāpt uz improvizētas skatuves dzimšanas dienās, kamēr viesi ēd kūku un iedzer šampanieti, nav mulsinoši? Mūziķes apgalvo, ka ne. "Mūziķiem arī gribas ēst," saka Inga. Virtuālajā kalendārā jau mēnešiem uz priekšu rindojas lieli un mazāki koncerti. Ārzemju braucieni arī. Meitenēm ir skaidrs, ka pēc studijām viņas Latviju nepametīs, jo klausītāju netrūkstot. Turklāt katrai bez kvarteta ir papildu darbiņi gan orķestros, gan pedagoģijā. Inga apgalvo, ka dzīvē viņas ir sapņainas, varbūt pat kautrīgas, taču skatuve dod iespēju atraisīties. Koncertos viņas mēdz pieiet klāt klausītājiem un uzspēlēt katram personīgi, cieši acīs skatoties un uzsmaidot — cik nu tas ar saksofona snīpīti zobos ir iespējams. Mūziķes uzskata, ka klausītāji vēlas ne tikai dzirdēt labu mūziku, bet redzēt arī interesantu šovu. To viņas sola arī šosvētdien un it nemaz nekaunas, ka bez klasiskās mūzikas repertuāra viņām ir arī populārās mūzikas notis. Meitenes atzīstas, ja vien būtu iespēja, labprāt uzspēlētu kopā ar Stīviju Vonderu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja