Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Būs labi! Nesatraucieties! Šitais aizies!

Šodien Intaram Busulim būs pirmais mēģinājums uz Eirovīzijas lielās skatuves Maskavā

Tieši pēc nedēļas, 12.maijā, Maskavā notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls. Latvijas pārstāvis Intars Busulis startēs otrajā pusfinālā 14.maijā, taču jau šodien viņam būs pirmais mēģinājums uz Eirovīzijas skatuves sporta kompleksā Olimpijskij. "Būs labi! Nesatraucieties! Šitais aizies! Mēs jau jūtam," Intars teica, svētdienas pēcpusdienā atskaņojot dziesmu Probka/Sastrēgums Rīgas dzelzceļa stacijā pirms došanās uz Maskavu. Kopā ar Intaru uz Eirovīzijas skatuves kāps fona vokālistes Vineta Elksne un Jolanta Strikaite, mūziķi Kārlis Lācis, Gints Pabērzs un Kaspars Zemītis. Priekšnesuma režiju veido muzikālo uzvedumu Cabaret autors Viktors Runtulis. "Ar mūziku Eirovīzijai ir maz sakara, tāpēc to vajag uztvert tā, kā to paredz šis formāts. Katram dziedātājam ir tikai trīs minūtes, lai uz skatuves pateiktu to, ko viņš grib pateikt savā dziesmā," uzsvēra V.Runtulis.

Par skaistiem vīriešiem

Pavadīšanas ceremonijā Intars kā allaž demonstrēja labu humora izjūtu, ironizējot par Eirovīziju un šā pasākuma uzticīgākajiem faniem. Eirovīziju mēdz uzskatīt par šovu, ko skatās "Eiropas geju kopiena un frigidas skandināvu mājsaimnieces". Iepazīstinot ar savas komandas dalībniekiem, I.Busulis pieteica saksofonistu Gintu Pabērzu kā "skaistāko mūsu seksteta pārstāvi": "Esam dzirdējuši, ka Eirovīzijā būs daudz skaistu vīriešu, gludi skūtu, ar smukām frizūrām un labu iedegumu — nevis bomžu iedegumu, bet īstu, kvalitatīvu." Maskavā I.Busuli un vēl 41 valsts pārstāvjus gaida ne tikai skaisti vīrieši, bet arī intensīvs mēģinājumu režīms, preses konferences un saviesīgi pasākumi. 12.maijā par godu mūsu delegācijai notiks pieņemšana Latvijas vēstniecībā Maskavā, savukārt 15.maijā I.Busulis uzstāsies hokeja kluba Dinamo Rīga rīkotajā koncertā. "Lai nekaitinātu Latvijas tautu, Intars nedziedās Eirovīzijas dalībnieku un zvaigžņu lielajā koncertā 9.maijā," Dienai paziņoja I.Busuļa menedžere Una Taal.

Kā mainīsies honorārs?


Speciāli Eirovīzijai I.Busulis ierakstījis minialbumu Film, tajā iekļautas albuma Kino četras kompozīcijas angļu valodā un dziesma Probka. Publicitātes nolūkos Maskavā izdalīs tūkstoti disku. Kā zināms, Eirovīzija parasti veicina mākslinieku popularitāti nevis starptautiskajā arēnā, bet viņu dzimtajās valstīs. Vai pēc Eirovīzijas Intars Busulis paaugstinās honorāru? "Skatīsimies, kā mainīsies koncertu daudzums. Pagaidām Latvijā plānojam strādāt par iepriekšējām cenām," sacīja U.Taal. Savukārt Krievijā Busulis varbūt tomēr prasīs vairāk — viņš tur jau dziedājis korporatīvajos pasākumos (Intars popularitāti guvis pēc uzvaras konkursā Jaunais vilnis 2005). "Tā ir Krievija — plašāks tirgus, vairāk iespēju. Visi mums saka: Latvijā jums kļūst par šauru, nu pašiem arī sāk likties, ka mazliet ir par šauru," skaidroja I.Busuļa menedžere. Nesen viesojoties Rīgā, Jaunā viļņa rīkotājs komponists Igors Krutojs teica, ka "Krievija Eirovīzijā balsos par Busuli". "Es viņu uzskatu par vienu no talantīgākajiem mūziķiem ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā," piebilda I.Krutojs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja