Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Cēsu pilsētas svētku ietvaros notiks Ritma svētki

Cēsu pilsētas svētku ietvaros 25.jūlijā sākot no 12:00 Cēsu pils dārzā notiks pirmie Ritma svētki, informē Ritma svētku projekta vadītāja Rebeka Gaiša  – Vīksna. Svētki piedāvās dažādus ritma pasaules pārstāvju priekšnesumus, darbosies instrumentu darbnīca un sitamo instrumentu apmācību meistarklases.

Ritma svētku noslēgumā notiks visu dalībnieku un interesentu kopspēle. Pusnaktī Cēsu pilsētai tiks pasniegta krāšņa dāvana – Ritma svētku dalībnieku priekšnesums kopā ar uguns žonglieriem.Ritma svētki ir iecerēti kā auditorijas iepazīstināšana ar ritma plašajām iespējām – sākot ar tradicionālo estrādes bungu komplektu, kuru  spēlēs mūziķis Mareks Vecgailis, beidzot ar stepa deju Soul Tap izpildījumā un ķermeņa ritmiku perkusionistu apvienības Pulsa efekta interpretācijā.Ritma svētkos piedalīsies arī perkusionists Matīss Akurāters, kurš pārvalda dažādu tautu sitamos instrumentus, bet šoreiz uzstāsies ar indiešu bungām tablas, kas no spēlēsanas viedokļa ir vienas no sarežģītākajām perkusijām. Karstasinīgu noti svētkos ienesīs grupa Samba no Rīgas ar brazīļu karnevāla mūziku, bet perkusionistu grupa Afroambient klausītājus priecēs ar pasaules mūzikas instrumentu klāstu dažādo skanējumu. „Ritms esmu es pats!” – tā par sevi varētu teikt beatbox pārstāvji, kuri arī būs Ritma svētku dalībnieku vidū. Svētku programma iecerēta ļoti krāsaina, par ko liecina arī Ritma svētku idejas autora Dzintara Vīksnas vadītās jauniešu ritma grupas no Cēsīm, Jaunpiebalgas un Vilzēniem. Jauniešu grupas uzstāsies, spēlējot uz dažādiem priekšmetiem – plastmasas mucām un citiem ne mūzikas instrumentiem. To apliecina arī tas, ka svētku uzstādījums ļaus veidot negaidītas svētku dalībnieku dzīvās improvizācijas. Ritma svētki neļaus palikt malā nevienam – svētku laikā notiks āfrikāņu, brazīļu un estrādes bungu meistarklases, kā arī sitamo instrumentu veidošanas darbnīca. Ritma svētku organizatori aicina pieteikties ikvienu pa e-pastu [email protected], kas vēlas piedalīties lielajā ritma kopspēlē, kas notiks svētku izskaņā.Ritma svētku organizatori, pateicoties Cēsu novada pašvaldības sniegtajam atbalstam, pusnaktī Cēsu pilsētai pasniegs dāvanu – ugunsžonglieru apvienības Fire Spirit priekšnesumu Ritma svētku dalībnieku pavadījumā! Tas solās būt krāšņs un pārsteidzošs priekšnesums, ko negribēsiet nokavēt! Ieeja Ritma svētkos, kā arī darbošanās instrumentu darbnīcā un meistarklasēs visiem būs bez maksas. Sīkāka informācija par Ritma svētku norisi un programmu pieejama svētku oficiālajā mājas lapā www.ritmasvetki.lv (darbosies no 13.jūlija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja