Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dzelzceļa stacijā dejos rokenrolu

15.aprīlī plkst. 14:00 tirdzniecības centra Origo stacijas centrālajā zālē katrs interesents varēs noklausīties Pita Andersona jaunā albuma BRASS – A - BILLY pirmatskaņojumu. Albumu prezentēs pilns grupas sastāvs, ieskaitot pūtējus, piedalīsies neatkārtojamais Fredis, būs rokenrola dejas, loterija un joki.

Šajā diskā iekļautas gan paša mūziķa sacerētās dziesmas, gan rokenrola un rockabilly klasika brass-a-billy aranžējumā. Ierakstā piedalījušies labākie Latvijas un Igaunijas rokenrola mūziķi. Līdz ar jauno albumu, radies jauns stils BRASS-A-BILLY – no brass (pūšamie instrumenti) un billy (rockabilly), to varētu saukt arī par 21.gadsimta rockabilly.„Šis CD ir mana vīzija, kā vienā jaunā un aizraujošā mūzikas formā savienot kopā fascinējošākos tradicionālās amerikāņu mūzikas stilus – Rockabilly, Jump Swing, Hillbilly, Rock’n’roll, Cajun, Western Swing, Country, Big Band Jazz un nedaudz arī no piecdesmito gadu pop mūzikas - pasniedzot to visu ar izteikti mūsdienīgu attieksmi” jauno albumu raksturojis pat Pits Andersons.Diska noskaņu rada slap kontrabasa un ģitāras nekontrolējamais spēks, pūšamo instrumentu spēcīgā enerģija, steel-ģitāras, vijoles, akordeona vai rhythm and blues mutes ermoņiku solo apvienojumā ar neparasta sastāva instrumentālu grupu. Un, protams, arī šai mūzikai atbilstošais vokāls.Diskā ir iekļauta arī multimediju daļa – Pita Andersona veidotais pazīstamās Luī Prīmas (Louie Prima) dziesmas Jump, Jive An' Wail videoklips. Tagad vērīgākajiem skatītājiem tiek dota iespēja izdarīt savus secinājumus sakarā ar daudz vēlāk MTV redzēto video. Šis Pita klips, kas uzņemts 1991. gadā, bija iekļauts filmā Rock'n'Roll in Baltics (rež. I. Linga), kura tika demonstrēta pasaules kinofestivālos, tai skaitā arī ASV.Grupu Pete Anderson & The Archives, kas savulaik ar koncerttūrēm bija izbraukājusi gandrīz visu Eiropu, pelnīti var saukt par vienu no swing un rockabilly mūzikas salikuma pamatlicējiem. Grupa vēstīja svinga mūzikas atdzimšanas ēru, piešķirot tai jaunu formu un iedvesmojot daudzus sekotājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja