Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Eirovīzijas Nacionālajai atlasei iesniegta 71 dziesma; ceturtdien sāksies publiskais balsojums

Eirovīzijas Nacionālajai atlasei iesniegta 71 dziesma, portālam Diena.lv pastāstīja Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs. Taču, pārbaudot atbilstību nolikumam, par derīgām atzītas 69 dziesmas – tās tiks nodotas publiskajam un mākslinieciskās padomes vērtējumam.Jau šo ceturtdien, 20. oktobrī 69 dziesmas tiks nodotas publiskajam interneta balsojumam Eirovīzijas mājas lapā - ikviens interesents varēs noklausīties visas dziesmas un izteikt savu viedokli.

Kā uzsver A. Dinsbergs - tautas balss ir Dieva balss.Kā atzina A. Dinsbergs, mākslinieciskā padome visas dziesmas vēl nav paguvusi noklausīties. Patlaban noris sagatavošanās process, lai ceturtdien dziesmas tiktu ievietotas internetā ar iespēju tās kvalitatīvi noklausīties, izslēdzot iespēju dziesmas nelegāli lejuplādēt. Eirovīzijas projekta producents pastāstīja, ka dienu pirms dziesmu iesniegšanas termiņa beigām bija iesniegtas vien 19 kompozīcijas. Kā prognozēts, lielākā daļa, proti, 60 procenti dziesmu tika iesniegtas pēdējā dienā.„Šogad aktīvi sarosījušies krievu tautības autori. Pārsvarā dziesmas ir angļu valodā, piecas ir latviešu valodā,” pastāstīja A. Dinsbergs. Viņš atzina, ka dziesmas ir dažādas - plašs muzikālais spektrs, dažādi žanri, gan solo, gan grupu izpildītas dziesmas, gan labi pazīstami, gan nezināmi autori.

„Uzminēt pareizo formātu ir neiespējami. Tomēr no šīm 69 dziesmām viena aizbrauks uz Eirovīziju. Pēc nolikuma mākslinieciskajai padomei ir iespēja papildus lūgt piecus autorus radīt vēl piecas dziesmas, ja neviena no iesniegtajām netiek atzīta par piemērotu, taču šo iespēju nevajadzēs izmantot, jo dziesmu Eirovīzijai varēs izvēlēties no jau iesniegtajām,” pauda A. Dinsbergs. Viņš gan atzina, ka no dzirdētajām dziesmām nevienu nevarētu saukt par izcilu hītu.

Mākslinieciskā padome aicina sabiedrību klausīties un vērtēt dziesmas, domājot tālredzīgi, lai kopīgi varētu izvēlēties Eirovīzijai visatbilstošāko kompozīciju. Dziesmas no ceturtdienas, 20. oktobra līdz 1. novembrim varēs noklausīties un novērtēt mājas lapā www.eirovizija.lv.

Kā iepriekš vēstīts, klausīšana un vērtēšana sākotnēji būs anonīma - netiks atklāti nedz dziesmu autori, nedz izpildītāji. Līdz 1. novembrim notiks sabiedrības balsojums internetā, savukārt 3. novembrī sanāks mākslinieciskā padome, lai sāktu dziesmu vērtēšanu, ņemot vērā sabiedrības pausto viedokli. 8. novembrī tiks publiskotas un izziņotas pusfināla 20 dziesmas, atklājot arī dziesmu autorus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja