Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Aizvadīts Bauskas kantri festivāls

Ikgadējais kantri mūzikas festivāls Country Bauska noslēdzas ar grandiozu kopā sadziedāšanu, kur uz skatuves kāpa teju visas grupas, kas šogad divu dienu laikā uzstājās festivālā. Abas festivāla dienas apmeklētāju priecēja gan Latvijas mākslinieki, gan viesi no ārvalstīm, kuri pēc uzstāšanās arī neslēpa prieku par to kā viņu sagaida Latvijas kantri mūzikas cienītāji, portālu Diena.lv informēja pasākuma organizatori.

Festivālā savu prasmi parādīja arī līnijdejotāji, ar kuru paraugdemonstrējumiem uzsākta pasākuma otrā diena. Savukārt no grupām uz lielās skatuves pirmā kāpa latviešu grupa The Rolltons. Otro festivāla dienu uz mazās skatuves atklāja iecavnieces Carnelian, kurām sekoja Bauskas grupu Bekars. Abas jauno dziedātāju grupas kopīgi uzstājās arī festivāla pirmajā dienā, iesildot skatītājus pie lielās skatuves. Savukārt mazās skatuves festivāla noslēdzošā jaunā grupa Country Side.

Otrās dienas viena no gaidītākajām grupām bija visu iemīļotā Latvian Blues Band, kas uz Courntry Bauska skatuves kāpa pirmo reizi.

No ārzemju viesiem neapšaubāmi visi īpaši gaidīja neapstrīdamu kantrī leģendu, izcilo ģitāristu Albertu Lī. Viņš ir muzicējis ar tādiem māksliniekiem kā Ēriks Kleptons, Vins Džills, Villijs Nelsons u.c. Pirmo reizi prestižajai Grammy balvai viņš tika nominēts kā komponists, kad sarakstīja dziesmu CountryBoy, ko izpildīja Rikijs Skags. 2002. gadā saņēmis Grammy kā labākais kantrimūzikas ģitārists.

Siltu sagaidīšanu un kantrī draugu sajūsmu izpelnījās arī viesi no Vācijas, grupa BIG S, kuri visus sanākušos iekustināja kantri roka ritmos. Pelnītu atsaucību izpelnījās arī mūsu kaimiņu, lietuviešu, grupa Hank Williams Tribute. Tas ir jauns Klaipēdas mūzikas skolas skolotāja Viktorasa Timašovasa projekts.

Country Bauska noslēdzošajā dienā uz lielās skatuves kāpa arī pasākuma producents Mārtiņš Jātnieks ar savu grupu.

"Neskatoties uz to, ka uz mani gūlās virkne organizatoriskās atbildības, man bija patiess prieks uzstāties tik draudzīgai un atsaucīgai publikai. Es no sirds izbaudīju festivālu. Pēdējā gada laikā tika ieguldīts smags darbs, lai festivālu padarītu daudzveidīgāku, lielāku uzsvaru liekot uz to, lai klausītajiem būtu iespēja izbaudīt, un daudziem no klātesošajiem arī uzzināt, par mūsdienīgiem kantrīmūzikas virzieniem," komentēja Jātnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja