Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Grupa Starmetis Centrāltirgū prezentēs jauno kaseti

28. novembrī plkst. 21 Rīgas Centrāltirgus sabiedriskās ēdināšanas vietā 371 notiks Cēsu apvienības Starmetis ieraksta I Like People prezentācija.

2013. gada novembra nogalē klajā nāk Starmeša pirmais "īstais" ieraksts I Like People, kas ir sešu dziesmu apkopojums ar ievadu un kas ticis radīts ar domu par muzikālu un lirisku veselumu. Īsspēlējošo jeb "mazalbumu" ierobežotas tirāžas audio kasetē izdod vietējā un neatkarīgā mūzikas izdevniecība SKYR. Lai nenobaidītu mūsdienīgos mūzikas klausītājus – līdz ar kasetes iegādi pircējs tiks pie ieraksta digitālās versijas lejupielādes koda.

Starmeti varētu pieskaitīt tā dēvētajā lo-fi (low fidelityno angļu val.) estētikā muzicējošajiem jeb "guļamistabas popmūzikas" pseidožanram. Pēdējais no apzīmējumiem nebūt nav uzskatāms par mūsdienīgi untumainu iegribu sevi pielīdzināt mūziķiem un apvienībām, kas ar anglisko bedroom pop cenšas sevi apliecināt kā īpaši brīvdomīgus, idejām pārsātinātus un konceptuālus māksliniekus. Proti, Starmetis ir ģimenes sarīkojums ar kopīgu dzīvesvietu un lielākā daļa grupas mūzikas patiešām rodas guļamistabā vai (atsevišķās reizēs) mēģinājumu telpā mājas pagrabā.

Par grupas sākumu uzskatāms 2010. gads, kopš kura internetā ir publiskots gan vairāku dziesmu apkopojums jeb "pašu izdots mazalbums Ligh Light digitālā formātā", nospēlēti lielāki un mazāki koncerti, mazliet mainījies grupas sastāvs, taču kodols palicis tas pats – Ilze pie basa un ar otro balsi, Līga pie sintezatora un Andris ar ģitāru, ritmu un pirmo balsi.

Pasākumā piektdien koncertu sniegs gan paši ieraksta autori, gan viesi – Them Lemons Light.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja