Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Īpašā koncertā godinās leģendāros diriģentus brāļus Kokarus

Koncertu cikla Dziesmu svētku virsdiriģentu portreti koncertā Esi sveicināta, Saule..., kas notiks ceturtdien, 1. martā Rīgas Latviešu biedrībā, tiks godināti ilggadējie Dziesmu svētku virsdiriģenti - brāļi Imants un Gido Kokari.Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis (mākslinieciskais vadītājs Roberts Liepiņš) un Rīgas kamerkoris Ave Sol (mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars).

Koncertu vadīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis. Koncertā izmantoti videomateriāli no privātajiem arhīviem, informē Rīgas Latviešu biedrības pārstāvji.Brāļiem Kokariem veltītajā koncertā skanēs Raimonda Paula, Jāzepa Vītola, Emīla Dārziņa, Riharda Vāgnera, Ērika Ešenvalda, Jēkaba Graubiņa, Paula Dambja un citu komponistu kormūzika, kas saistīta ar abu brāļu radošo mūžu un abu koncertā dziedošo koru vēsturi – dziesmas, kas ir kā moto un kā simboli. Tādējādi klausītājs kļūs liecinieks arī ieskatam Latvijas un pasaules kormūzikas šedevru vēsturē.Koncertciklā Dziesmu svētku virsdiriģentu portreti koncertos tiek godināti un sumināti visi Dziesmu svētku virsdiriģenti līdz nākamo Vispārējo latviešu dziesmu svētku norisei 2013. gadā. Koncertcikls, kas norit divu gadu garumā, atgādina sabiedrībai un koncertu apmeklētājiem par virsdiriģentiem un to lomu Dziesmu svētku kustībā, godina virsdiriģentus, kas nesen kāpuši Mežaparka estrādes tribīnē, kā arī piemin aizsaulē aizgājušos.Pirms koncerta Rīgas Latviešu biedrības Lielās zāles vestibilā būs skatāma foto kluba Rīga izstāde Lielkoncerts Mežaparkā 2011. gada augustā. Fotogrāfiju autori ir Aivars Slišāns, Eiženija Freimane, Guntars Felsbergs, Irēna Nikkinena, Marģers Martinsons

Koncertu ciklu Dziesmu svētku virsdiriģentu portreti rīko Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisija. Brāļiem Kokariem veltītais koncerts Esi sveicināta, Saule... notiks Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē ceturtdien, 1. martā plkst. 19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja