Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Itāļu mūziķis Lorenco Della Fonte diriģēs koncertu Latvijas Mūzikas akadēmijā

Ievērojamais Itālijas pūtēju orķestru diriģents un komponists Lorenco Della Fonte diriģēs koncertu "Viva Brass II" Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē 29.aprīlī plkst. 18, pavēstīja Mūzikas akadēmijas koncertdaļas vadītāja Jana Lāce. 

Viesa vadībā muzicēs īpaši šim koncertam izveidots Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestris, kas atskaņos gan itāļu komponistu oriģināldarbus, gan arī klasisku skaņdarbu pārlikumus pūtēju orķestrim.

Kā pastāstīja J.Lāce, diriģents Lorenzo Della Fonte dzimis Sondrino 1960. gadā. Viņš ieguvis klarnetista, komponista un džeza mūziķa diplomus Foggijas, Parmas un Breša konservatorijās, bet pēc tam specializējies diriģēšanā. Lorenco Della Fonte profesionāli diriģē pūtēju orķestrus kopš 1986. gada un  savas karjeras laikā piedalījies jau 440 koncertos, sadarbojoties ar daudziem ievērojamiem solistiem. Pašlaik kā viesdiriģents darbojas Milānas pūtēju orķestrī, kurš ir vienīgais profesionālais civilais pūtēju orķestris Itālijā. Kā viesdiriģents viņš strādājis ar orķestriem gan ASV, gan Kanādā, Argentīnā, Brazīlijā, Taivānā. Savukārt Eiropā - ar Štutgartes jauniešu simfonisko pūtēju orķestri Vācijā, kā arī orķestriem Portugālē, Beļģijā, Itālijā un Šveicē. Della Fonte gan komponējis oriģinālskaņdarbus, gan veidojis aranžējumus, kuri atskaņoti, ierakstīti un apbalvoti plašā starptautiskā apritē. Patlaban mūziķis pasniedz diriģēšanu un kompozīciju Udines konservatorijā, kā arī bieži meistarklases dažādās valstīs un strādā konkursu žūrijās. Viņš ir ierakstījis 13 CD un  sarakstījis grāmatu "Bigbends – jaunā tūkstošgades orķestris."



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja