Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izdota Madonnas labāko dziesmu un videoklipu antoloģija "Celebration"

36 DZIESMAS, 47 videoklipi apkopoti Madonnas jaunākajā hitu izlasē Celebration (dziesmas — divos CD, klipi — divos DVD). Šī retrospekcija ne tikai ļauj ieskatīties pasaules populārākās dziedātājas mantojumā, tā drīzāk uzdod jautājumu: kas tālāk? Šķiet, aplis ir noslēdzies — gan radoši, gan komerciāli. Trīs gadu desmitus Madonna meistarīgi žonglējusi ar žanriem — 80.gadu deju šlāgeriem, kinomūziku un mūzikliem, triphopu, neodisko, sintīpopu, progresīvo britu un franču elektroniku, hiphopu un R&B — tā, lai vienmēr apsteigtu laiku un būtu superaktuāla. Bieži viņai tas izdevies.

XXI gadsimtā koncertos Madonna bijusi redzama ar ģitāru, 2008.—2009.gada turnejas Sticky&Sweet spilgtākais segments bija akustiskais "čigānu cēliens", kurā sieviete uz skatuves vairs nebija tikai Madonna, bet gan dzīvs cilvēks. Varbūt nākamais būs čigānu dziesmu albums?

Viņa ir cilvēks, kam svarīgākais ir rezultāts. Turnejas Sticky&Sweet ieņēmumi — 408 miljoni ASV dolāru. Vairāk — pagaidām tikai grupai The Rolling Stones. Vai nākamreiz Madonnai būs jāpārspēj savs rekords? Un kāda tam ir jēga?

Ja nevarat izšķirties, ko iegādāties — CD vai DVD komplektu —, ņemiet DVD. Klipu antoloģija iepriecinās ar dažām ekskluzivitātēm — piemēram, ar neredzētu "aizliegtā video" Justify My Love versiju (rež. Žans Batists Mondino). Madonnas klipus uzņēmuši visi labākie — Herbs Ritss, Deivids Finčers, Marks Romaneks, Kriss Kaningems, Jūnass Okerlunds, Liks Besons u.c. 1993.gadā kinomāne Madonna vērsusies pie Federiko Fellīni ar piedāvājumu uzņemt klipu viņas dziesmai Rain — kinoklasiķis neilgi pirms savas nāves viņai rakstiski atbildējis ar "delikātu atteikšanos". "Viņa vēstule ir piestiprināta pie sienas manā Ņujorkas dzīvoklī blakus Tamāras de Lempickas gleznām," dziedātāja stāsta. Tagad režisore Madonna gatavojas uzņemt savu otro spēlfilmu — stāstu par Vindzoras hercogieni Vollisu Simpsoni: "Ja atradīšu naudu, sākšu filmēt janvārī." Režisores sapnis — uzņemt Lukīno Viskonti šedevra Roko un viņa brāļi rimeiku: "Kostīmus pasūtīšu Dolčem un Gabanam!" Viņai jau viss saplānots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja