Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Jau trešais iesaukums Roka Leģionā

Aivars Brīze, Niks Matvejevs, Harijs Zariņš, Raimonds Macats un citi labas rokmūzikas pazinēji 3.jūlija vakaru pavadīs Vecrīgā, sēžot žūrijas krēslos un vērojot rokgrupu sniegumu uz ČBK skatuves. Iepriekšējos pasākumos, kas notika 27.aprīlī Ogrē un 18.maijā Liepājā, žūrija paguvusi novērtēt 34 kolektīvu uzstāšanos, taču savu bargo spriedumu neatklāj. Zināms vien, ka labākie mūziķi kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves 1.septembrī, kad notiks konkursa ”ROCK LEGION” finālkoncerts. Žūrija labākajam kolektīvam piešķirs 10 000 EUR, bet publikas mīlulim balvu sarūpēs portāls DELFI.


Rokmūzikas ‘kauja’ ceturtdien sāksies 19:00 un ilgs vismaz trīs stundas. Mūziķi kāps uz skatuves, žūrijas vērtējumam nododot vienu oriģināldziesmu, kā arī savu versiju vienam jau zināmam roka skaņdarbam. Konkursantu uzstāšanos varēs vērot arī plašāka publika.
Dalībnieku vidū – grupas Age of Stones, Blueprint, G-point, OnlyBeat, The ResQ, 2tie, Green Novice, Melanna, Cyber Insect, CeLLaR DooR, Acid Rain, Sajonara, Jack of Hearts un viesi no citām valstīm - Miami Scissors (RU), Moondust (LT), Prophetic Dream (BY), Aides (EE).

Aivara Brīzes vadītajā žūrijā līdz šim manīts „Opus Pro“ līderis un ģitārists Harijs Zariņš, mūziķis un komponists Niks Matvejevs, grupas "Credo" dibinātājs un basģitārists Valdis Skujiņš, dziesmu aranžētājs un taustiņinstrumentālists Raimonds Macats un arī kaimiņvalstu pārstāvji, piemēram, lietuvietis Algirdas Barniškis, festivāla ”Roko Naktys” producents, viņš arī rokgrupas ”AC/DC project” ģitārists un līderis. Kā iepriekš ziņots, fināla dalībnieki taps zināmi pēc tikšanās ar visiem mūziķiem. Taču šobrīd tiek apsvērta iespēja rīkot arī pusfinālu, jo mūziķu interese ir liela, bet sniegums – pārsteidzoši labs.
Ogrē uzstājās Melnais ekspresis, Noziedzinieki, Laime Pilnīga, Red and Dead, Never Existed, Niphredil, Чужое Небо, SiriuS, Pseido, Backflow, Wozu (LT), Broken Head, Dexter, Ieva S, Donāts un Medieval Child. Liepājā spēlēja Coming Soon, Independent Generation, Barrel, Mirkli vēl jāpadomā, Elpo!, Metafora, Morena, Toms Londons, Diversity, RedBee, Wild Rider, A Day Without Break, Otherway, Flaer (LT), Thundertale (LT), Freaks On Floor (LT).

ROCK LEGION ir starptautisks projekts, kurā var piedalīties ikviens rokmūziķis neatkarīgi no dzīvesvietas vai dzimtās valodas. Žūrija vērtē muzikālo ideju oriģinalitāti, instrumentu spēles prasmi, vokālo sniegumu, spēju improvizēt, kā arī izpildījuma kopējo muzikālo kvalitāti un rokmūzikas stila izpratni.

Gaidāms vēl viens pirmās atlases kārtas koncerts, iespējams, arī pusfināls Rīgā. Fināls notiks 1.septembrī Dzintaru koncertzālē. Konkursa Grand Prix ir EUR 10 000 pēc nodokļu nomaksas.
Informācija:

www.rocklegion.lv

www.rocklegion.com


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja