Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jauniešu koris "Kamēr..." uzstājas festivālos Šveicē un Austrijā

Vasaras koncertturnejas ietvaros jauniešu koris "Kamēr..."  un diriģents Māris Sirmais ar panākumiem uzstājies Bozvilas vasaras festivālā (Boswiler sommer) Šveicē, informēja kora menedžere Kristīne Zvirbule. Koncertā 3.jūlijā pirmajā daļā koris dziedājis izlasi no 2008. gada vasarā realizētā projekta "Pasaules saules dziesmas", tai līdzās izpildot arī Sofijas Gubaiduļinas "Saules dziedājumus" ar Asīzes Franciska vārdiem senitāļu valodā.

Šajā atskaņojumā spēlēja arī  latviešu sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe, pianiste Diāna Ketlere spēlēja čelestu, savukārt čella solo izpildīja starptautiski pazīstamais čellists Juliuss Bergers, ar kuru korim turpinās sadarbība jau vairākus gadus. Savukārt dienu iepriekš, 2. jūlijā Bozvilas kaimiņpilsētā Bremgartenā koris diriģentu Māra Sirmā un Jāņa Liepiņa vadībā izpelnījies ilgus aplausus un stāvovācijas ar savu 20 gadu jubilejas programmu "Mīlas madrigāli". Bozvilas festivāla noslēgumā 4.jūlijā "Kamēr..." kopā ar  festivāla orķestri atskaņoja J. S. Baha kantāti BWV 79  izcilā senās mūzikas interpreta, viljolnieka Štefana Maja (Stephan Mai) vadībā, savukārt Māris Sirmais šajā koncertā diriģēja  L. van Bēthovena kora fantāziju op. 80 c-moll, kuras soliste bija jaunā, pazīstamā gruzīnu pianiste Katja Buniatšvilli.

Bozvilas festivāls, kas no 26.jūnija līdz 4.jūlijam piedāvāja klausītājiem 16 koncertus, bija kā radīts "Kamēr..." repertuāram, jo tā tēma šogad ir "Zem saulēm". "Viesojāmies šajā festivālā arī pagājušajā gadā, tāpēc īpašs ir gandarījums par to, ka esam uzaicināti atkārtoti, jo šī ir vieta, kur satiekas profesionāli mūziķi un kopējais muzikālais līmenis ir ļoti augsts," uzsvēra diriģents, kora mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais. Darbs festivālā esot ritējis tik intensīvi, ka līdz šim "Kamēr..." dalībniekiem pat neesot izdevies baudīt brīnišķīgo Šveices dabu.
Koncertturnejas turpinājumā, no 9.līdz 11.jūlijam koris "Kamēr..." jau atkārtoti uzstāsies Gidona Krēmera kamermūzikas festivālā Austrijas pilsētā Lokenhauzā, kur dziedās gan daļu no "Pasaules saules dziesmu" programmas un Sofijas Gubaiduļinas "Saules dziedājumus", gan arī izlasi no kora 20 gadu jubilejas programmas "Mīlas madrigāli."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja