Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jelgavas bigbendam trīs godalgas džeza konkursā Vācijā

Jelgavas bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā ieguvis trīs godalgas Starptautiskajā džeza mūzikas konkursā „Swingin'Saxonia" Glauhavā, Vācijā. Šāds konkurss Saksijas federālajā zemē notika jau sesto reizi.

Jelgavas bigbends izcīnīja 2. vietu augstskolu bigbendu grupā, kā arī 2. Combo jeb mazo džeza sastāvu grupā, kurā muzicē 4 līdz 10 dalībnieki. Savukārt bigbenda bundzinieks Reinis Ašmanis, kuram ir tikai 12 gadu, ieguva žūrijas komisijas specbalvu kā „Labākais jaunākās paaudzes mūziķis”.  Diriģents R.Ašmanis priecājās, ka viņa vadītais Jelgavas bigbends konkursā ieguvis 23,22 punktus (no 25 iespējamajiem), tikai par pus punktu atpaliekot no pirmās vietas ieguvējiem - Drēzdenes HSK Bigbenda.

Kā lasāms konkursa mājaslapā (www.saxoniade.de), sacensību vērtēja Eiropā atzītu ekspertu žūrija, kuru vadīja Leipcigas teātra un mūzikas augstskolas rektors, profesors Konrāds Korners. Konkursa dalībnieku atlase notika, izvērtējot iesūtītos CD ierakstus, CV un citus materiālus. Šoreiz sacensībai klātienē Vācijā žūrijas komisija bija izvēlējusies 11 kolektīvus no Vācijas, Dānijas, Polijas, Nīderlandes un Latvijas.

Pēc R.Ašmaņa stāstītā portālam Diena.lv, ņemot vērā to, ka džeza mūzikas izglītība Rietumeiropas valstīs ir ar bagātākām tradīcijām un regulārāka nekā Latvijā, Jelgavas bigbendam bijis grūti konkurēt ar pārējiem dalībniekiem. Neskatoties uz to žūrijas komisija augstu novērtēja Jelgavas bigbenda sniegumu, atzīmējot mūziķu augsto muzikālo kultūru, ansambļa spēli, stila tīrību, brīvo improvizāciju un atraktivitāti. Komplimenti izskanējuši arī Latvijai kopumā par sasniegumiem džeza mūzikas jomā, jo žūrijas komisijas darbā piedalījās Rīgā koncertus sniegušais Bundesvēra Bigbenda vadītājs Roberts Kukerts.

Kā uzsvēra R.Ašmanis, lai gan Jelgavas bigbendā uz mūziķu vietām parasti ir konkurence, šobrīd bigbenda sastāvs pamatā nokomplektēts ar Jelgavas mūzikas vidusskolas audzēkņiem. "Tas dod iespēju jaunajiem mūziķiem attīstīt skolā iegūtās iemaņas un prasmes, piedalīties dažādos koncertos un viņi praktiski tiek sagatavoti darbam Latvijas mūzikas tirgū," norādīja R.Ašmanis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja