Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Eksperimenti ar skanējumu un sajūtām

Kultūras Diena  un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Eksperimenti ar skanējumu un sajūtām.

Dziedātāja Aija Vītoliņa koncertā My Baby Shot Me Down piedāvās rūpīgi atlasītu dažādu mūzikas stilu kokteili. Viņas pavadošajā grupā spēlēs Kārlis Auzāns (čells, ģitāra), Mārcis Auziņš (ģitāra), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti) un Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti). "Nebūs manās agrākajās koncertprogrammās ierastā mierīgā dienvidnieciskuma un apcerīga dramatisma, bet būs eksperimenti ar skanējumu un sajūtām," saka Aija Vītoliņa. Skanēs ne tikai dažādu laiku mākslinieku dziesmu kaverversijas, bet arī īpaši šai programmai sacerētas katra grupas dalībnieka oriģinālkompozīcijas.

Aija Vītoliņa

Mūzikas namā Daile 19.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

*** 

Samsons un Ilona 

Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Samsons Izjumovs aicina uz koncertu, kurā skanēs krievu romances. Kopā ar dziedātājiem uzstāsies ģitārists Kaspars Zemītis un LNO mūziķu apvienība – Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Inita boliņa (akordeons) un Mareks Auziņš (kontrabass). Aranžējumus veidojuši Kārlis Lācis un Andrejs Puškarevs.

Koncerts

LNO Jaunajā zālē 15.X plkst. 18.30; 3.XII plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā.

*** 

Jubileja

Dzintaru koncertzālē notiks Imanta Kalniņa jubilejas koncerts. Liepājas simfoniskā orķestra un diriģenta Māra Sirmā izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa simfoniskā miniatūra Santakrusa, Koncerts obojai un orķestrim (solists Pēteris Endzelis) un 7. simfonija.

Imants Kalniņš

Dzintaru koncertzālē 15.X plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 5–20 

***

Mīlas injekcija

Šodien klubā Palladium notiks Eirovīzijas zvaigznes Aminatas otrā studijas albuma Red Moon prezentācijas koncerts. Šis būs dziedātājas pirmais lielais solokoncerts Rīgā, kurā viņa uzstāsies ar oriģinālmūzikas programmu; agrāk Aminata koncertos dziedāja pārsvarā džeza klasiku. Šovakar skanēs kompozīcijas no abiem mākslinieces albumiem. Mūs gaida arī Mīlas injekcija – grāvējs Love Injected.

Aminata

Klubā Palladium Rīga 13.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14

*** 

Satīra par Eiropu  

Sestdien, 16. oktobrī, uz Kino Citadele ekrāna tiešraidē no Maskavas Lielā teātra būs skatāms Dmitrija Šostakoviča balets Zelta laikmets Jurija Grigoroviča horeogrāfijā. Kādā piejūras pilsētā zeļ darījumi un noziedzība. Kabarē Zelta laikmets pulcē dejotājas, bandītus un jaunus izpriecu kārotājus. Jaunais zvejnieks Boriss iemīl Ritu – skaistu dejotāju, vietējās bandas vadoņa draudzeni. Balets Zelta laikmets – satīra par 20. gadu trauksmaino Eiropu – ir spilgts, žilbinošs uzvedums, kurā uzburta džeza un mūzikhola atmosfēra. Izrādē netrūkst ne traku ritmu, ne mežonīgas pakaļdzīšanās ainu, ne dekadentisku kabarē numuru.

Zelta laikmets

Kino Citadele 16.X plkst. 18

Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem), EUR 8,40 (bērniem)

***

Sveicam Stīvu Reihu

Rīgā notiks koncerts par godu minimālisma meistara Stīva Reiha 80 gadu jubilejai. Līdzās viņa skaņu ainām programmu bagātinās Džūlijas Volfes, Deivida Langa un Džona Keidža opusi, grupas Radiohead un pēdējās desmitgades Ņujorkas spilgtākā komponista Niko Mjūlija sacerējumi klarnetista Egīla Šēfera, pianista Jura Žvikova un ansambļa Perpetuum Ritmico izpildījumā.

Koncerts

Spīķeru koncertzālē 19.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja