Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Komiķi, mācekļi un Žurka

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Muzikālie komiķi ieņem operu

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) viesosies starptautiskās zvaigznes – muzikālo komiķu duets Igudesman & Joo –, kas priecē klausītājus visā pasaulē. Aleksejs Igudesmans (vijole) un Jangki Džū (klavieres) kopā ar LNO orķestri sniegs programmu BIG Nightmare Music. Dueta teatrālie šovi apvieno komēdiju, klasisko mūziku un populāro kultūru. Mākslinieku muzikālie skeči portālā YouTube skatīti vairāk nekā 35 miljonus reižu. Šovā Rīgā skanēs Mocarta, Rahmaņinova, Baha, Vivaldi, Štrausa, Bēthovena un pašu dueta dalībnieku mūzika. Aleksejs Igudesmans un Jangki Džū iepazinušies 12 gadu vecumā Jehudi Menuhina mūzikas skolā Londonā. Viņu izrādes slavē pat Gidons Krēmers un Miša Maiskis. Informācija: www.igudesmanandjoo.com

Igudesman & Joo LNO 1., 2.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–60

Šopēns nepievils

Hermaņa Brauna fonda rīkotā jauniešu festivāla Avanti! atklāšanā notiks pašmāju pianista Georgija Osokina pirmais solokoncerts Rīgā. Nav viegli būt izcila pianista (pedagoga Sergeja Osokina) dēlam. Vēl grūtāk būt cita pazīstama pianista (Andreja Osokina) jaunākajam brālim. Taču 19 gadu vecais Georgijs Osokins pārliecinoši iet savu ceļu mūzikā. Programmā – Frideriks Šopēns. Jādzird!

Georgijs Osokins Lielajā ģildē 27.III plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7–25

Paradīze

Mūziķa un dziesmu tekstu autora Guntara Rača 50 gadu jubilejas svinības sasniegs kulmināciju lielkoncertā Tikai tā! 27. martā Arēnā Rīga. Piedalīsies visas pašmāju ikonas – Raimonds Pauls, Laima Vaikule, Prāta vētra un citi.

Guntars Račs Lielkoncerts Tikai tā! Arēnā Rīga 27.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50

Dejo, dejo vēl

Rīgā uzstāsies Īrijas deju kolektīvs Celtic Legends. Priekšnesumā muzikālais pavadījums tiek izpildīts dzīvajā, un horeogrāfa Gēra Heisa iestudētās dejas, kas aizved mūs pie tradīciju pirmsākumiem, tā sakarsē gaisotni, ka skatītāji it kā nonāk senajā Īrijā un iepazīstas ar tās kultūru, krogiem un mūziku. Celtic Legends dejotāji iepriekš uzstājušies šovos Riverdance un Lord of the Dance.

Celtic Legends Rīgas Kongresu namā 27.III plkst. 19.30. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 28–45

Zemapziņas karte

Režisors Viesturs Meikšāns debitē Jaunajā Rīgas teātrī ar mūsdienu vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga lugas Māceklis iestudējumu. Lomās – Elita Kļaviņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga. Režisors par izrādi saka: "Tā ir ļoti atvērta, viegla, ironijas un spēles pilna teātra valoda, kurai ir dziļas vācu teātra saknes. Vienlaikus ar šo vieglo spēles valodu tiek diskutēts par būtiskiem Rietumu civilizācijas jautājumiem. Šī kombinācija starp vieglo un būtisko rada ļoti interesantu un nebijušu sajūtu – tā ir šodiena, bet ne realitāte. Tā ir drīzāk mūsdienu sabiedrības zemapziņas karte, kuru apraksta Maienburgs. Viņš ir pārsteidzoši talantīgs sapņu tulks."

Māceklis JRT Muzeja zālē 26., 27.III plkst. 19; 4., 9., 10.IV plkst. 19. Biļetes www.biletes.jrt.lv EUR 18

Grauzēja laiks

Teātra dienā 27. martā Nacionālajā teātrī no ziemas miega mostas Žurka. Šogad tā ieradīsies režisora Valda Lūriņa pavadībā, lai izpētītu, kā latviešiem allaž izdodas dzīvot un izdzīvot, grozīties un izgrozīties – gan mājās, gan politikā. Gandrīz visas biļetes uz jauniestudējuma Ž-ž-Žurka klāt! izrādēm, kā allaž, ir pārdotas. Repertuārā tā būs līdz 23. maijam. Uz skatuves – visa Nacionālā teātra trupa.

Ž-ž-Žurka klāt! Nacionālajā teātrī. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja