Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Perts, Vasks, Kančeli

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Gara brāļi. Perts, Vasks, Kančeli

Rīgas festivāla atklāšanas koncertā 30. maijā Rīgas Domā skanēs šī gada jubilāru Arvo Perta un Gijas Kančeli (attēlā) skaņdarbi, kā arī Pētera Vaska mūzika. Uzstāsies Latvijas Radio koris un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. Solists – vijolnieks Jurijs Savkins. "Trīs gara brāļi, kuri veido veselu mūzikas laikmetu un kuru mūzikas valoda ir pašpietiekama – Perts, Vasks, Kančeli. Šajā koncertā būtiska ir viņu kopesamība kā saruna starp šiem trim ļoti dažādajiem rokrakstiem, bet savā garīgajā izpausmē – tik ļoti līdzīgiem," saka Sigvards Kļava. Skanēs Perta Salve Regina un Da pacem Domine, Kančeli Eine kleine Daneliada/Mazā Daneliada un Lulling the Sun/Šūpuļdziesma saulei, Vaska Lord, Open Our Eyes/Kungs, atver mūsu acis un The Fruit of Silence/ Klusuma auglis.

Koncerts Rīgas Domā 30.V plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

Ūdeņu krāsas

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sezonas noslēguma koncertā vijolniece Vineta Sareika spēlēs solo Žana Sibēliusa Vijoļkoncertā. Vēl programmā – Sergeja Rahmaņinova Simfoniskās dejas, kas rakstītas tālu no Krievijas ar dzīves brieduma emocionālo svaru un nostalģiju pēc dzimtenes baznīcu zvaniem, kā arī Ventspilī dzimušā un augušā Viļņa Šmīdberga zīmētās ūdeņu krāsas jaundarbā Jūras raksti. Diriģents Andris Poga.

LNSO Rēzeknes koncertzālē Gors 28.V plkst. 19; Lielajā ģildē 29.V plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–45

Dziesma

Šovakar Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā uzstāsies dziesminieks Kārlis Kazāks, kurš nesen izdevis jauno albumu un Viņa. Klausītāji labi zina, ka vienādu koncertu Kārlim nav un nevar būt, jo, kā saka pats mūziķis: "Dziesmas rodas klausītājā."

Kārlis Kazāks Kalnciema kvartālā 28.V no plkst. 19. Ieeja bez maksas

Ķīnas kultūras pērle

Rīgas festivālā notiks Pekinas Nacionālās operas viesizrāde: tā būs Ķīnas senās kultūras pērle – opera Jan ģimenes varones. Izrāde ir tradicionālās ķīniešu dziedāšanas, pantomīmas, cīņas mākslas, akrobātikas un dejas apvienojums, kuru skaņās ietērpj autentisko instrumentu skanējums. Iestudējuma pamatā ir viena no Senās Ķīnas leģendām, kuras saknes meklējamas XII gadsimta notikumos.

Jan ģimenes varones Latvijas Nacionālajā operā 1.VI plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

Jauno spēku maratons

Ar Rūdolfa Blaumaņa lugas Skroderdienas Silmačos pirmizrādi 28. maijā teātrī Skatuve sāksies Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura programmas Dramatiskā teātra aktiera mākslas apakšprogrammas absolventu izrāžu maratons. Tā ir iespēja redzēt jaunos aktierus kā vienotu ansambli režisoru pedagogu (Anna Eižvertiņa, Pēteris Krilovs, Varis Piņķis, Zane Kreicberga, Edmunds Freibergs) izrādēs. To vidū – N. Gogoļa Pēterburgas stāsti, A. Kivirehka Trīs stāsti, B. Roitera Jokdara Bustera pasaule, A. Vampilova Vecākais dēls, A. Čehova Ķiršu dārzs, V. Šekspīra Perikls, kā arī Ceļā. Augusts–aprīlis pēc V. Folknera.

Izrādes Teātra mājā Zirgu pasts un teātrī Skatuve 28.V–8.VI. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–7

Pilns komplekts

Dzintaru koncertzāles Mazās zāles atklāšanas nedēļas koncertciklu noslēdz divi spilgti notikumi. 29. maijā uzstāsies kamerorķestris Kremerata Baltica, vijolniece Baiba Skride un čellists Ēriks Kiršfelds; programmā – Mečislavs Veinbergs, Pēteris Čaikovskis, Pēteris Vasks. 31. maijā vokālā grupa Framest Raimonda Paula pavadījumā izpildīs viņa 60. gadu melodijas jaunā aranžējumā.

Koncerti Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 29., 31.V plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–65 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja