Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Zēna brīnumrags sauc uz Igauniju

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Zēna brīnumrags sauc uz Igauniju

Visgaumīgākā festivāla Positivus alternatīva ir turpat netālu notiekošais Pērnavas festivāls, kura atklāšanā nedēļas sākumā uzstājās kamerorķestris Sinfonietta Rīga. Šovakar Pērnavas koncertzālē būs iespēja dzirdēt izcilo krievu izcelsmes vijolnieci Viktoriju Mullovu, kura muzicēs kopā ar Igaunijas Festivāla orķestri diriģenta Pāvo Jervi vadībā. Piektdien, 15. jūlijā, festivālā iemirdzēsies vesela plejāde spožu solistu, kuru vidū būs vijolniece Eva Bindere. Noslēguma koncertā svētdien, 17. jūlijā, uzstāsies spožais vācu baritons Matiass Gērne (attēlā). Viņš dziedās Gustava Mālera vokālo ciklu Zēna brīnumrags/Des Knaben Wunderhorn; skanēs arī Modesta Musorgska un Dmitrija Šostakoviča mūzika.

Pērnavas festivāls Pērnavas koncertzālē līdz 17.VII. Biļetes www.piletilevi.ee EUR 9–30 www.parnumusicfestival.ee

Pētera Vaska klātbūtnē

Cēsu Mākslas festivāla atklāšanā skanēs Pētera Vaska Otrais čellkoncerts Klātbūtne solista Kristapa Berga un DD orķestra izpildījumā. Pie diriģenta pults stāsies šīs apvienības izveidotājs Jānis Liepiņš. Kristaps Bergs ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Viņš uzstājies Eiropā, ASV un Japānā. Šogad februārī Rīgā jaunais čellists pārsteidza klausītājus ar spožo sniegumu Filipa Glāsa Otrajā čellkoncertā.

Koncerts Vidzemes koncertzālē Cēsis 15.VII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Ritms

Saulkrastu Džeza festivāls piedāvā apjomīgu programmu, kurā uzstāsies pašmāju (Framest, Pieneņu vīns, Coolmans Report, Sinkope) un ārzemju mākslinieki (Viktorija Tolstoja, orķestris Synthesis, Gābors Dornejs).

Saulkrasti Jazz Atpūtas kompleksā Minhauzena unda 18.–23.VII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–45 www.saulkrastijazz.lv

Ēdiens pasniegts

Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā notiekošo izstāžu sēriju #Blumbergs. Bezgalība turpina Gints Gabrāns. Viņa izstāde Ēdiens: 2050 balansē uz sociāla farsa robežas. Tā vēstī par pasaules pārapdzīvotību un pārtikas patēriņa problemātiku. Kuratore Inga Šteimane uzsver, ka saikne starp Ilmāru Blumbergu un Gintu Gabrānu veidojas scenogrāfiskā aspektā – šī joma vieno abus māksliniekus.

Izstāde Ēdiens: 2050 Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā (Kalnciema iela 36/38) 14.–24.VII

Jūtamies kā hercogi

Bauskā notiks Kurzemes un Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivāls, kura idejas autors ir senās mūzikas pazinējs diriģents Māris Kupčs. Koncerti skanēs Bauskas pilī, rātsnamā un Svētā Gara baznīcā. Jaunajam festivālam Vivat Curlandia! ir būtiski pasniegt savu programmu saturam vēsturiski atbilstošā vidē. Klausītāji dzirdēs unikālas XVII gadsimta mūzikas programmas, Klaudio Monteverdi operu Orfejs un vairākus koncertus, kuru saturs saistīts ar vēsturiskiem faktiem un notikumiem, kas skar Kurzemes hercogu Ketleru dzimtu un Bauskas pili kā vēsturisku notikumu vietu. Līdzās Latvijas mūziķiem uzstāsies viesi no Austrijas, Francijas un Nīderlandes.

Vivat Curlandia! Bauskā 16.–17.VII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–35

Dzirksteles pie jūras

Jūrmalas festivāls Dzintaru koncertzālē piedāvā spilgtu notikumu izlasi. Šovakar festivālā dzirksteļos Intars Busulis. Piektdien, 15. jūlijā, skanēs ārijas un dueti no Brodvejas mūzikliem. Sestdien, 16. jūlijā, Galā koncertā dzirdēsiet Aleksandru Antoņenko, Egilu Siliņu, Alisu Zinovjevu un Marlēnu Keini.

Jūrmalas festivāls Dzintaru koncertzālē līdz 16.VII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja