Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Zvaigznes visskaistākajā izrādē

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Zvaigznes visskaistākajā izrādē

Džuzepes Verdi Aīdā Latvijas Nacionālajā operā dziedās izcili mākslinieki. Titullomā iejutīsies soprāns Liene Kinča, kura bija LNO soliste līdz 2014. gadam. Pēdējos gados viņa regulāri uzstājas Flāmu operā Antverpenē un Gentē. Radamesu atveidos tenors Aleksandrs Antoņenko (attēlā), kurš šajā sezonā dzirdams Ņujorkas Metropolitēna operā, Londonas Karaliskajā operā, Bavārijas Valsts operā Minhenē un Bastīlijas operā Parīzē. Amnerisas lomu dziedās Latvijas klausītājiem labī pazīstamais krievu mecosoprāns Oļesja Petrova. Pie diriģenta pults – Tadeušs Voicehovskis. Aīdu iestudējusi Māra Ķimele un noformējis Ilmārs Blumbergs. Šī ir skaistākā izrāde LNO repertuārā.

Aīda LNO 19.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 70–150

Talanta spožums

Soprāns Inese Galante un kontrtenors Sergejs Jēgers Rīgas Domā dziedās Džovanni Batistas Pergolezi opusu Stabat Mater. Programmu kuplinās Antonio Vivaldi, Riharda Dubras un citu autoru mūzika. Muzicēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartets un vijolnieks Raimonds Ozols, ērģelnieks Aivars Kalējs, Rīgas kamerkoris, jaunie talanti Rihards Rauza (marimba) un Sandra Seržāne (vijole).

Koncerts Rīgas Domā 19.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

Medības

Režisore Jeļena Čornaja Rīgas Krievu teātrī iestudējusi izrādi Cilvēcisko kaislību laiks. Tās pamatā ir Ivana Turgeņeva krājuma Mednieka piezīmes stāsti, kuros galvenā loma atvēlēta neparastai mīlestībai, postošai kaislībai un līdzcietībai.

Pirmizrāde Rīgas Krievu teātrī 19., 20., 31.III plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–20

Orķestru saruna

Lielajā ģildē satiksies kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Tallinas kamerorķestris. Programmas centrā būs Bēlas Bartoka opuss Mūzika stīgām, sitaminstrumentiem un čelestai. Latviešu mūziku pārstāvēs Pētera Vaska Vēstījums. Skanēs Bohuslava Martinū Dubultkoncerts diviem stīgu orķestriem, klavierēm un timpāniem un igauņa Tauno Aintsa jaundarbs Concerto for Two. Diriģents Normunds Šnē.

Koncerts Lielajā ģildē 18.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

Merkurijs uz Mēness

Orķestra Rīga pavasara festivāla Windstream atklāšanā Dzelzceļa muzejā skanēs amerikāņu komponista Skota Makalistera konceptsimfonija Merkurijs uz Mēness (2012). Koncertā piedalīsies orķestris Rīga, dziedātājs Jānis Šipkēvics, ģitārists Matīss Čudars un diriģents Valdis Butāns. Opuss Merkurijs uz Mēness ir iecienīts visā pasaulē. Tā panākumu atslēga slēpjas autora spējā ar sabiedrībā labi zināmu tēlu un ikonu palīdzību (grupas Pink Floyd konceptalbums Dark Side of the Moon, Fredija Merkurija balss iespējas, kā arī stāsts par mītisko tēlu – vēstnesi Merkuriju) radīt mūziku, kas ļauj klausītājiem paskatīties uz mūsu planētu no augšas – no Mēness.

Koncerts Dzelzceļa muzejā 20.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Dvēseles harmonija

Lielajā ģildē vijolnieks Vladimirs Spivakovs kopā ar kameransambli piedāvās intīmu, personisku programmu Baha stunda. Tā būs reta iespēja dzirdēt maestro vijoles solo – pēdējos gados Spivakovs biežāk uzstājas kā diriģents. "Bahs rada dvēseles harmoniju," viņš saka. Šī programma tika pirmatskaņota Kolmāras festivālā, kas bija veltīts Baha daiļrades cienītāja pianista Svjatoslava Rihtera piemiņai.

Vladimirs Spivakovs Lielajā ģildē 19.III plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 70–100 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja