Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Koncertā uzstāsies Mūzikas akadēmijas labākais kameransamblis

Noskaidroti uzvarētāji konkursā „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis”, par kura līderiem 14 ansambļu konkurencē kļuva ieguva profesora Alda Liepiņa klases kameransamblis – Madara Pētersone (vijole) un Rihards Plešanovs (klavieres). Noslēguma koncertā, kas līdz ar laureātu apbalvošanu notiks ceturtdien, 17. martā plkst. 16 J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē, uzstāsies visi ansambļi, kas iekļuvuši pirmajā trijniekā – informēja JVLMA sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe-Škuškovnika. Ieeja koncertā ir par ziedojumiem.

Madaras Pētersones un Riharda Plešanova duets, kurš konkursā izcīnīja pirmo vietu, iegūs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas balvu un Latvijas Radio 3 “Klasika” balvu. 2. vietu ieguva duets – obojiste Jana Kļevicka un pianiste Roksana Kenžejeva (prof. Jāņa Maļecka klase). 3 vietu dala trīs ansambļi – profesores Guntas Sproģes klases duets Veronika Zubairova (klavieres) un Karina Suhurukova (čells) un trio Maija Kļaviņa (flauta), Agate Bidiņa (čells) un Elīna Berklāva (klavieres), kā arī docentes Hertas Hansenas klases studentu ansamblis – Agnese Stalidzāne (vijole), Jānis Ansons (klarnete) un Gertruda Jerjomenko (klavieres).

Konkursu vērtēja starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētājs bija obojists, profesors Keijo Aho (Somija), priekšsēdētāja vietnieks bija pianists Pjērs Frančesko Forlenca (Itālija).

Kā atgādināja V. Stiģe — Skuškovnika, konkurss „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labākais studentu kameransamblis” tika sarīkots jau 19. Reizi. To rīkojot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbojās ar Latvijas Radio 3 “Klasika”. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja