Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koncertuzvedumam „Pasakas par ziediem” divas papildizrādes

Reaģējot uz publikas lielo interesi, “Latvijas koncerti” piedāvā komponista Valta Pūces koncertuzveduma Annas Sakses „Pasakas par ziediem” papildus izrādes Spīķeru koncertzālē 30.oktobrī plkst. 19. un 31. oktobrī plkst. 16, informē “Latvijas koncertu” sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bruževica.  


„Es sēžu vasarīgi  rudenīgā puķu dārzā un uzmanīgi klausos kā tās klusi dzied”, tā savu darba procesu raksturo mūzikas autors Valts Pūce, kurš uzvedumā pats ir pie klavierēm, muzicējot kopā ar šarmanto flautisti Ditu Krenbergu. Stāstnieka lomā iejuties Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš, kurš par iestudējumu saka : „Ilgi meklējām teksta materiālu. Pārkrāmējot grāmatas no banānu kastēm plauktā, iznāca pašķirstīt Annas Sakses „Pasakas par ziediem”. Tās ir ļoti rosinošas -  stāsta par cilvēkiem un cilvēku attiecībām, bet caur puķēm. Radās doma  netradicionālāk paskatīties uz šo krājumu – caur mūziku un bildēm. Uzrunājām cilvēku, kas pēc būtības ir mākslinieks, bet pēc profesijas ārsts -  Pēteri Apsi. Izmantojam viņa bildes, lai būtu kur “piesiet aci”. Mēs negaidīsim kamēr klausītājs aizmieg. Spīķeru koncertzālē cilvēki ieraudzīs puķes tuvplānā neierastā skatījumā, klausīsies līdz šim nedzirdētu mūziku un skatīsies neredzētas bildes. Vēl jāpiebilst, ka izvēlējāmies ne tās populārākās Sakses pasakas,” stāsta G. Āboliņš. Gan koncertuzveduma pirmizrāde, kas notika 15. oktobrī, gan tai sekojošās divas izrādes divos nākamajos vakaros baudīja lielu skatītāju atsaucību un nelielajā Spīķeru koncertzālē vietu visiem nepietika. Tāpēc nolemts piedāvāt papildizrādes.


Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un Spīķeru koncertzālē. Ieteicamais vecums koncerta apmeklējumam bērniem – no septiņiem gadiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja