Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koncertzālē Cēsis muzicēs argentīniešu multiinstrumentālists Sebastians Plano

Sestdien, 16. novembrī, plkst. 19.30 Koncertzāles Cēsis sērijā Ambiente skatuve muzicēs Berlīnē dzīvojošais argentīniešu komponists un multiinstrumentālists Sebastians Plano. Viņa radītie skaņdarbi čellam un klavierēm, kas papildināti ar elektroniku, rada unikālu un jaunu skanējumu, pārkāpjot tradicionālās skaņu telpas robežas, informēja Koncertzāles Cēsis mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Sebastians Plano čella spēli apguvis akadēmiski, bet jau tīņa gados viņa interesi paralēli saistīja arī elektroniskās mūzikas pasaule, un mūziķis sāka eksperimentēt ar skaņu radīšanas platformām. Muzikālā skanējuma ziņā Sebastiana Plano kompozīcijas pielīdzināmas Nila Frāma (Nils Frahm), Olafura Arnaldsa (Ólafur Arnalds) un Maksa Rihtera (Max Richter) mūzikai.

Jau savā debijas albumā Arrhythmical Part of Hearts Plano prasmīgi izmanto čella un klavieru skaņas, perkusijas un savu balsi, zīmējot unikālas skaņu ainavas. Nākamajā albumā Impetus mūziķis jau ar lielāku vērienu izmanto akustisko instrumentāciju un rada lielus ansambļa skaņdarbus. Pašam spēlējot gan akustiskos instrumentus, gan izmantojot elektroniku, viņš mūzikā prot panākt īstu un neatkārtojamu skanējumu – tas ir pilns miera, harmonijas, pārliecības un svaiga gaisa.

2019. gada martā mūzikas izdevniecības Mercurykx paspārnē iznācis Sebastiana Plano jaunākais mūzikas albums Verve. Mūzikas žurnāls Mojo to raksturojis kā "elegantu, vizuāli kinematogrāfisku un modernu". Koncertā Cēsīs pamatā dzirdēsim darbus no šī albuma, kura ceļš pie klausītājiem sācies jau 2013. gadā, bet, pēc datora zādzības zaudējot jau ierakstīto materiālu, Sebastians bija spiests visu radīto rekonstruēt. Nu tas atdzimis jaunā kvalitātē.

Koncertzālē Cēsis Ambiente skatuve sēriju raksturo neordināri muzikāli meklējumi, īpaša, pat maģiska noskaņa jaunu un harizmātisku mūziķu izpildījumā. Atmosfēru šajos koncertos papildus rada arī neierastais iekārtojums ar skatuvi zāles vidū, kas klausītājus tuvina izpildītājmāksliniekiem.

Biļetes nopērkamas Koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

 

Top komentāri

Tā tak
T
sieviete! "Diena" ielikusi citu foto?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja