Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Koris Maska triumfē Venēcijas konkursā Musica Mundi

Kamēr Latvijas kori karo televīzijas šovos, tikmēr Babītes pagasta jauniešu koris "Maska" no šī gada 2.- 7. oktobrim devās dziesmu karos uz Eiropas dienvidiem, piedalīties starptautiskajā koru konkursā „Musica Mundi” Venēcijā, Itālijā. "Maska" 35 koru konkurencē savu un Latvijas vārdu pieteica divās konkursa kategorijās, tautas mūzika un garīgā mūzika.

Par garīgās mūzikas programmas izpildījumu koris ieguva zelta diplomu un ieņēma otro no divām pirmajām vietām šajā kategorijā. Tautas mūzikas programmā Babītes jauniešu koris bija absolūtie līderi, iegūstot kategorijas zelta kausu un iespēju dziedāt laureātu koncertā vienā no skaistākajām koncertzālēm Venēcijā.

Kori "Maska" ir izveidojis un no paša pirmā mēģinājuma vada, mums jau populārās vokālās grupas "Cosmos" baritons Jānis Ozols, un šajā starptautiskajā konkursā par labāko diriģentu tiek atzīts tieši viņš, tādā veidā apliecinot Latvijas vārda spodrināšanu ne tikai kā dziedātājs, bet arī kā viens no labākajiem pasaules koru līgas diriģentiem. "Maska" pirms tam jau piedalījusies divos starptautiskos konkursos Itālijā un Nīderlandē, gūstot ļoti augstus rezultātus, tomēr par savu , lielāko sasniegumu koris uzskata šogad iegūto augsto 10.vietu XXIV Vispārējo Latviešu Dziesmu svētku koru karos, 1.vietu starp Rīgas rajona koriem un 1.vietu mazpilsētu koru konkurencē, kas nu jau pietuvina "Maska" tādiem spēcīgiem kolektīviem kā Kamēr…,Balsis, Austrums, Sōla u.c. Šobrīd korī dzied 30 jaunieši, par kuru augsto dziedāšanas līmeni diriģentam Jānim Ozolam palīdz rūpēties kormeistare Laura Jēkabsone un vokālais pedagogs, grupas "Cosmos" bass- Jānis Strazdiņš.

Pašlaik koris ir devies nelielā, bet pelnītā atpūtā, lai savu darbu atsāktu 27.oktobrī 18.00 Babītes vidusskolā ar jauno dziedātāju uzņemšanu. Visi, kas vēlās dziedāt šajā atraktīvajā kolektīvā tiek laipni aicināti uz noklausīšanos, nokļūt līdz mēģinājuma var ar 4.autobusu, galapunkts – Piņķi. Kora turpmākajos plānos ietilpst Ziemassvētku programma, kas solās būt ļoti interesanta un aizraujoša visām klausītāju grupām, piedalīšanās starptautiskajā koru konkursā Sudraba Zvani, Daugavpilī, kā arī jaundarbu un vokāli instrumentālu skaņdarbu iestudēšana. Sekot līdzi "Maska" aktivitātēm var portālā www.gribudziedat.lv, sadaļā jaunumi un tad jau uz tikšanos koncertos!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja