Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ladyhawke "Ladyhawke"

Laikā, kad lielākā daļa mūziķu cenšas savos darbos panākt vēl nekur pirms tam nedzirdētu skanējumu, Ladyhawke izvēlas atgriezties pie 80-tajiem. Un interesanti ir tas, ka šādā veidā jaunā māksliniece panāk daudz aktuālāku skanējumu kā tie, kas ķeras klāt modernākajām ierīcēm, lai izcīnītu jaunākas auditorijas atzinību. Šī Jaunzēlandes mūziķe savā debijas albumā ne tikai dzied, bet arī spēlē bungas un ģitāru, taču, pēc pašas vārdiem, vēl nav gluži pieradusi pie galvenās lomas uz skatuves un daudz pārliecinātāka jūtas, spēlējot instrumentu.

Albums ir bagāts ar tiešām izcilām dziesmām, kurās var uzreiz atpazīt 80-to skanējumu- vecais labais sintezators, klasiskie ģitāru solo, stilīgie specefekti. Taču Ladyhawke ir šo specifisko, un reizēm tiešām kaitinošo stilu pārvērtusi par daudz draudzīgāku 21. gadsimta klausītāja ausīm. Viņas interpretācija drīzāk līdzinās netipiskai deju mūzikai, taču tikai šī stila vislabākajā nozīmē- klausītājam tiešām gribas dejot, nevis mesties ārā no istabas.

Tas, ka mūsdienu publiku neaizbaida šāda veida mūzika, pierādījās šovasar, kad pirmais albuma singls "Paris Is Burning", bija īsta sensācija ne tikai Anglijā, bet arī Spānijā, Austrālijā un, protams, arī Parīzē. Dziesmas "My Delirium", "Better than Sunday" un "Another Runaway" saista tieši ar to, cik maz patiesībā vajag, lai radītu hītu. Nav vajadzīga ne ideāla vokālā tehnika, ne kāds šī brīža pieprasītākais mūzikas producents. Sēdies tik pie instrumentiem un netaupi sintētiskos specefektus! Rezultāts ir lipīgs, oriģināls un seksīgs. Nav pat nepieciešami smalki un meistarīgi bekvokāli, kas bieži dziesmas pārpušķo un atņem daļu mūzikas naivuma-dziedātāja tos iedziedājusi pati.

Dziesmām ir spēcīga, taču tajā pašā laikā sapņaina noskaņa, kas klausītāju noved līdz sava veida patīkamām skumjām. Varbūt tas ir tādēļ, ka 80-tajos dzīve šķita daudz vienkāršāka, taču skaidrs ir viens, ja šis albums liek aizdomāties par vieglākiem laikiem, tas savu ir panācis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja