Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latviešu klasiskās mūzikas klausījumi pasaulē pieauguši gandrīz trīs reizes

Kā liecina Latvijas Mūzikas informācijas centra (LMIC) dati, nacionālās ierakstu kompānijas SKANI izdoto latviešu klasiskās mūzikas ierakstu klausījumi, dažādās starptautiskās straumējumu vietnēs, 2018 gadā pieauguši pa 265%, salīdzinot ar 2017.gada datiem, informēja LMIC direktors Egīls Šēfers.

E. Šēfers norāda, ka pērn būtiski pieaudzis arī latviešu komponistu mūzikas albumu lejuplāžu skaits, no kurām 42% veikuši klausītāji ASV. 

Dati apkopoti no tādām starptautiskām mūzikas platformām, kā  Spotify, Apple Music, youtube.com, Deezer, Google Play, Amazon Prime, Napster, iTunes un citiem.  Populārākie albumi 2018.gadā ir Latvijas Radio kora veiktie ieraksti  - Klusuma Auglis 39 %, Mārtiņš Brauns: Daugava 31 %  un Daba un Dvēsele 7,9 %. Tiem seko albumi Imants Kalniņš – Simfonijas ar Liepājas Simfonisko orķestri 2,2 % un Egila Siliņa iedziedātās Latviešu dziesmas 2,1 %.

"Tas ir kolosāls rezultāts! Gada laikā ar SKANI ierakstiem, kas pārsvarā taču ir mūsdienu mūzikas žanrā, esam sasnieguši nu jau 119 000 lielu mērķauditoriju. Priecājos, ka mūsu ierakstus novērtē un tiem nu jau ir stabila mērķauditorija. Esmu pārliecināts - kvalitatīvs ieraksts – tas ir labākais veids, kā padarīt mūsu mūziku pieejamu klausītājiem visā pasaulē", norāda Egīls Šēfers.

Šogad LMIC mūzikas ierakstu izdevniecība SKANI laidīs klajā septiņus latviešu mūzikas albumus, sadarbojoties ar Valsts Akadēmisko kori Latvija, Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri, Liepājas Simfonisko Orķestri, Latvijas Radio kori, Orķestri Rīga un citiem sadarbības partneriem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja