Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas Radio korim jauns koncertcikls

Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš aicina uz jaunu koncertciklu "Canti Sacri" (Sakrālie dziedājumi). Pirmais koncerts notiks 24.aprīlī Sv.Pētera baznīcā. Koncertu sērija būs veltīta dažādu laikmetu un stilu sakrālajai kora mūzikai, sākot no renesanses polifonijas krāšņajiem opusiem un romantisma laika augstvērtīgākajiem sacerējumiem līdz labākajiem mūsdienu opusiem, stāsta kora diriģents Kaspars Putniņš. Šogad notiks diva cikla "Canti Sacri" koncerti.

Pirmā koncerta programmā renesansi portretēs viens no pazīstamākajiem un leģendām apvītākajiem itāļu renesanses meistara Džovanni Pjerluidži Palestrīnas (1514/15/26?-1594) opusiem - pāvestam Marčello veltītā mesa, kuras debešķīgais skaistums, iespējams, izglābis polifonās dziedāšanas tradīciju Romas katoļu baznīcā.

No 20. gadsimta sakrālajiem dziedājumiem programmā iekļauti trīs izcili opusi - Frānsisa Pulenka 1937. gadā sacerētā Sol mažora mesa, kas tiek pamatoti uzskatīts par vienu no 20. gs. a cappella repertuāra stūrakmeņiem, slavenā skotu komponista Džeimsa Makmilana (1959) darbs "Here In Hiding" ("Šeit noslēpumā"), kurā pretstatītas divas pasaules - gregorisko dziedājumu harmonija un impulsīvu cilvēcisku jūtu ārdošs spēks, kā arī austriešu komponista, ilggadēja Grācas Mūzikas un mākslas augstskolas docētāja, Afganistānas tradicionālās mūzikas kaislīga pētnieka un vijolnieka Hermana Markusa Presla (1939-1994) muzikālais rituāls "Asralda". Tā nosaukumu veido divi vārdi - Asrafaels (debesu koru diriģents) un Esmeralda (visa pasaulīgā iemiesojums).

Biļetes var nopirkt www.bilesuparadize.lv un baznīcā pirms koncerta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja