Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mūzikas un mākslas festivāla Laba daba galvenie mākslinieki būs grupa GusGus

Šogad Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls Laba daba norisināsies jau četrpadsmito reizi, šoreiz neierastā laikā no 12. līdz 14. jūlijam, un tā galvenie viesi būs vieni no pieprasītākajiem elektroniskās mūzikas izpildītājiem – grupa GusGus, informēja festivāla rīkotāji.

Uz festivāla piecām skatuvēm uzstāsies gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķi, teātra, dejas un performanču mākslinieki.

Pirmo reizi festivāls norisināsies jūlijā un pulcēs vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienības un dīdžejus, kā arī būs skatāmas teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, notiks amatniecības tirgus, būs iemīļotais Dzīvo sapņu dārzs un daudz citas radošas aktivitātes. Festivāla Laba daba norises vieta paliks nemainīga – Cēsu novada, Līgatnes pagasta, Ratniekos - Latvijas Universitātes atpūtas komplekss Ratnieki. Jāuzver, ka Laba daba ir vienīgais lielais mūzikas festivāls, kas norisinās ārpus pilsētvides un piedāvā brīvdienas pie dabas, skaistā Gaujas Nacionālā Parka teritorijā.

Kā pirmie festivāla mākslinieki, tiek izziņoti Islandes elektroniskās mūzikas apvienība GusGus. Viņi savu darbību uzsāka 1995. gadā, kad iznāca viņu pirmais albums Gus Gus, līdz šim izdoti 12 albumi, teju 40 singli un video. GusGus savā mūzikā atklāj plašu eksperimentālu, inteliģentās deju mūzikas pasauli, apvienojot dažādus virzienus sākot no triphop, tehno un house. GusGus arī veidojuši remiksus Bjorkai, Depeche Mode, Moloko, Sigur Ros un citiem pasaulē labi zināmiem māksliniekiem. Pērnā gada nogalē grupa izdevusi jaunāko albumu DanceOrama, tajā mūziķi turpina eksperimentēt savās muzikālajās izpausmēs, dodoties ārpus ierastajiem žanriem.

Drīzumā tiks izziņota Latvijas mākslinieku muzikālā programma un vēl vairāku ārvalstu viesu vārdi. Lielajā šķūnī jeb uz Suņa skatuves plānota plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, savukārt filmu programma notiks Kino zālītē sadarbībā ar Rīgas starptautisko īsfilmu festivālu 2Annas un būs skatāms īpaši piemeklēts tematisko īsfilmu maratons. Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā būs LR6 - LU Radio NABA skatuve un tiešraides studija 36 stundu garumā.

Festivāla skatuvju programma un paralēlo norišu klāsts tiks regulāri papildināts un būs skatāms www.labadaba.lv un festivāla sociālo tīklu platformās.

Festivāls šogad īstenos vēl pieejamāku biļešu tirdzniecības praksi – ģimenēm draudzīgas cenas – būs pieejamas pusaudžu un studentu biļešu kategorijas. Kā ierasts, bērniem līdz 13 gadiem ieeja ir bez maksas un visiem biļešu īpašniekiem telšu pilsētiņā dzīvošana bez papildus maksas. No 6. februāra pirmajiem 100 interesentiem biļetes par viszemāko cenu.

Uzsākta biļešu tirdzniecība vietnēs www.labadaba.lv un www.ticketshop.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja