Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināta (17:08) Notiks Imanta Mežaraupa atceres pasākums

Ceturtdien, 10. oktobrī, plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks Imanta Mežaraupa atceres pasākums In memoriam. Imants Mežaraups – 55, pavēstīja koru Fortius un Balta menedžere Sanita Madalāne.

Komponists, mūzikas pedagogs, diriģents, spēcīga un spilgta personība Imants Mežaraups aizgāja mūžībā šogad – Dziesmu svētku priekšvakarā. Dzimis Filadelfijā, ASV, 1958. gada 10. oktobrī, uz dzīvi tēvzemē Latvijā Imants Mežaraups pārcēlās 1996. gadā.

Latvijā Imants Mežaraups strādāja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, Rīgas Doma kora skolā, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā un Talsu mūzikas skolā, kā arī bija Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes kora Amenda diriģents un ērģelnieks. Viņa kompozīcijas ir iestudējuši arī kamerorķestris Sinfonietta Rīga un ansamblis Altera Veritas. Kopš 1999. gada viņš ir Latvijas Komponistu savienības biedrs.

Savas dzīves laikā viņš saņēmis dažādas balvas un godalgas ne tikai Latvijā, bet arī ASV. Pēdējā balva viņam bija Autortiesību bezgalības balva 2012 par skaņdarbu Musica arcuata stīgu orķestrim.

Pasākuma iedvesmotāja ir profesore un diriģente Māra Marnauza. Koncertā piedalās abi viņas vadītie kori – kamerkoris Fortius un sieviešu koris Balta. Dziedās arī Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes koris Amenda, kuru diriģēs Benita Paegle un Linda Vicinska.

Uzstāsies baritons Jānis Misiņš, džeza pianiste, I. Mežaraupa audzēkne Dženifere Rumpāne, kura džeza trio sastāvā kopā ar Edžu Korsaku (bass) un Tomu Šteinu (bungas) atskaņos leģendārā itāļu XX gs. džeza pianista Mišela Petručāni (Michel Petrucciani) September Second.

Koncerta programmā lielākoties skanēs Imanta Mežaraupa opusi. Līdzās tiem programmā iekļauti latviešu mūzikas klasiķu Jāzepa Vītola, Pētera Barisona, emigrācijā dzīvojušā komponista Bruno Skultes, kā arī Roberta Liedes un Ērika Ešenvalda skaņdarbi.

Ieeja – Ls 3; bērniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja