Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncerts būs skatāms tiešraidē

XIX Pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā _Tikšanās _Liepājas teātrī 9.martā plkst.19 klausītājiem būs iespēja baudīt viena no mūsdienu ievērojamāko itāļu pianistu Pjera Frančesko Forlencas un ķīniešu pianistes Bojas Dženas uzstāšanos kopā ar Liepājas simfonisko orķestri.

Pēkšņi nomainīts festivāla atklāšanas koncerta diriģents – iepriekš izziņotā vācu diriģenta Ulriha Rīla vietā pie Liepājas simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Latvijas klausītāju iemīļotais poļu diriģents Tadeušs Voicehovskis, informēja LSO sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Vēvere.

Šo koncertu būs iespējams baudīt arī neklātienē – tiešraidē vietnē www.tv.delfi.lv.

Kā jau iepriekš ziņots, koncerta programmā ir P.Čaikovska pirmais klavierkoncerts un S.Rahmaņinova 3.klavierkoncerts, kas atzīts par vienu no visgrūtākajiem klasiskā repertuāra klavierkoncertiem. P.Čaikovska klavierkoncertu atskaņos Boja Džena — jauna ķīniešu pianiste, kura 2007.gadā absolvējusi Manhatanas mūzikas skolu Ņujorkā, bet patlaban dzīvo Vācijā, kur turpina skološanos Berlīnes Mākslu universitātē, vienlaikus izvēršot plašu koncertdarbību.

Atklāšanas koncertā klausītāji varēs baudīt arī izcilā itāļu pianista Pjera Frančesko Forlencas sniegumu. Forlenca ir vairāku starptautisko konkursu, tostarp arī Buzoni konkursa Bolcano, laureāts, kā arī ticis Beļģijas Karalienes Elizabetes konkursa pusfinālā. Viņš mācījies arī kompozīciju pie ievērojamā komponista Franko Donatoni, un iegūtās komponista iemaņas like lietā, komponēdams kinomūziku. 22 gadu vecumā pianists kļuva par visu laiku jaunāko Itālijas konservatoriju docētāju, turklāt pasniedz ne tikai klavierspēli, bet arī partitūras lasīšanu. Atšķirībā no daudziem saviem amata brāļiem F.Forlenca sistemātiski atskaņo laikmetīgo mūziku, tajā skaitā labprāt piedalās elektroakustiskās mūzikas atskaņojumos. Nesen pianists pabeidza darbu pie Bēthovena vijolsonāšu ieskaņojuma kopā ar Paolo Dzordanadzo. Forlenca regulāri koncertē Milānas Società dei Concerti rīkotajos koncertos un pasniedz klavierspēli Džuzepes Verdi konservatorijā Komo. 2010.gada aprīlī viņš ar meistarklasēm un koncertu viesojās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Biļetes uz XIX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla koncertiem meklējamas Biļešu Paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja