Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Positivus" festivālā varēs mazgāt veļu un uzlādēt mobilos telefonus

Šajā nedēļas nogalē, 17.-18.jūlijā, notiks mūzikas un mākslas festivāls Baltijas valstīs – Positivus, un tā norisi nodrošinās nepilns tūkstotis cilvēku, informē organizatoru pārstāve Līga Andžane. Festivāla apmeklētājiem tiks nodrošinātas telšu vietas un automašīnu stāvvietas, kā arī virkne citu pakalpojumu, piemēram, būs pieejams mobilo tālruņu uzlādēšanas punkts, bezmaksas veļas mazgātuve u.c.  

Festivāla norises laikā  – no piektdienas plkst.12:00 līdz svētdienai plkst.12:00 –  būs atvērta Merrild telšu pilsētiņa, kas 10 hektāru platībā varēs uzņemt vairāk nekā 5000 viesus. Drošības apsvērumu dēļ telšu pilsētiņā netiks atļauta automašīnu novietošana. Teritorijā būs duša, uzkodu tirdzniecība un vairāk tualešu. Ieejas biļetes var iegādāties kopā ar festivāla divu dienu biļeti par Ls 3,50 vai atsevišķi – gan tirdzniecībā, gan pie ieejas telšu pilsētiņā – par Ls 4,50. 

Netālu no galvenās ieejas festivāla teritorijā, Dzeņu ielā, atradīsies automašīnu stāvvieta vairāk nekā 2500 automašīnām. Maksa par vienreizēju iebraukšanu autostāvvietā – Ls 2,00. (Piemēram, ja automašīnu stāvvietā novietos piektdien un no tās izbrauks svētdien, jāmaksā būs tikai Ls2,00). Automašīnu novietošana ielās, kas atrodas līdzās festivāla teritorijai, būs aizliegta.  

Par kārtību festivāla teritorijā, kas šogad ietver 30 hektārus, rūpēsies vairāk nekā 100 apsardzes darbinieki, kā arī Valsts Policijas pārstāvji. Darbosies arī medicīniskās palīdzības sniegšanas punkts. Festivāla apkalpojošais personāls šogad sasniedz jau nepilnu tūkstoti cilvēku, kuru vidū ir arī ap simts brīvprātīgo ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas un Latvijas.  

Positivus festivāla teritorijā darbosies īpašs bezmaksas Tele2 mobilo tālruņu lādēšanas punkts. Tajā  būs pieejami lādētāji visiem populārākajiem tālruņu modeļiem un ikvienam būs iespēja uz laiku atstāt un "pabarot" savu mobilo tālruni, lai saņemtu atpakaļ uzlādētu un gatavu jaunām sarunām un ziņām.  

Festivālā darbosies arī Zanussi brīvdabas veļas mazgātava, kuras saimnieki rūpēsies par festivāla apmeklētāju un mākslinieku drēbju tīrību un apkārtējās dabas saudzēšanu. Veļas mazgātāvā jebkurš klātesošais bez maksas varēs izmazgāt un izžāvēt savu apģērbu, turklāt darīt to ekoloģiski, jo tiks nodrošināta visa izlietotā ūdens savākšana, lai nepieļautu tā noplūšanu dabā, un mazgāšanas procesā izmantots ekoloģisks veļaspulveris.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

POSITIVUS FESTIVĀLA 2009 apstiprinātie mākslinieki

PRĀTA VĒTRA 
MOBY 
SINEAD O’CONNOR 
PETER DOHERTY 
EBONY BONES 
THE WHIP 
THE TIGER LILLIES 
TWO DOOR CINEMA CLUB 
THE HAPPY ENDINGS 
THE LEISURE SOCIETY 
SONS OF NOEL AND ADRIAN 
JACK BEATS 
SEIJI 
DZELTENIE PASTNIEKI 
INSTRUMENTI 
JURGA 
ZIG ZAG 
THE HOBOS 
MARTIN CONFUSED 
EL MARS 
GAUJARTS 
MONA DE BO 
SATELLITESLV 
VOICEKS VOISKA 
MARIPOSSA 
HOSPITĀĻU IELA 
POP BEATS POETRY 
THE MUNDANE 
LAIME PILNĪGA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja