Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pūtēju orķestris Rīga koncertēs komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā

Traģisko deportāciju 60 gadu atcerei veltītā koncertā Rīgas Domā trešdien, 25. martā plkst.19 profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un diriģents Guntis Kumačevs atskaņos Leona Amoliņa skaņdarbus un Hektora Berlioza Sēru un triumfa simfoniju, informēja orķestra mārketinga speciāliste Daina Švābe.  Koncertā piedalās Rīgas Valsts 1.

ģimnāzijas meiteņu koris „Sapnis” un Jaunais Rīgas vīru koris. Latviešu komponista Leona Amoliņa skaņdarbi pūtēju orķestrim „Piemiņas diena” (2008) un „Ziemas dārzi” (2006) Rīgas Doma velvēs ieskandinās tās izjūtas, domas un emocijas, kuras latviešu tautai saistās ar tuvinieku izvešanu svešumā 1949. gada marta beigās. Darbs „Piemiņas diena” ir sacerēts īpaši šim koncertam un tiks pirmatskaņots. Hektora Berlioza Sēru un triumfa simfonija (Symphonie Funèbre et Triomphale, 1840) ir viens no pasaules izcilākajiem skaņdarbiem, kurā ietverts gan sēru maršs, gan svinīgas noskaņas. Šī simfonija tiks atskaņota komponista oriģinālversijā lielam pūtēju orķestrim. Lai gan tā veltīta franču revolūcijā kritušajiem, tomēr simfonijas vispārcilvēcīgā un emocionāli pārliecinošā mūzika uzrunā klausītājus visā pasaulē un visos laikos. Simfonijas pirmā daļa Marche Funèbre – grandiozs sēru maršs sonātes formā. Jau no paša skaņdarba sākuma plašas un ilgas melodijas rada mūzikas tumšo un drūmo noskaņu. Otrā daļa Oraison Funèbre – atvadu himna ar trombona solo, kas veido dialogu ar pārējo orķestri. Bez pārtraukuma seko trešā simfonijas daļa – Apothèose, kur pūtēju orķestrim triumfālā marša noslēgumā pievienojas koris, kas dziedājumā ar Antona Dešampa (Antoni Deschamps) dzeju slavina kritušo piemiņu. Profesionālajam pūtēju orķestrim „Rīga” pievienosies meiteņu koris „Sapnis” un Jaunais Rīgas vīru koris. Koncertā ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņemt Rīgas Doma kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja