Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgas koru mēnesis trīs mēnešos piedāvās 60 koncertus

Martā, aprīlī un maijā Rīgā norisinās Rīgas koru mēnesis 2010. Tā ietvaros 90 Rīgas kori un viņu draugi sniegs vairāk kā 60 koncertus dažādos Rīgas Kultūras centros, koncertzālēs, muzejos un citās Rīgas Koru līgai draudzīgās dziesmu spēļu zālēs, informēja Rīgas koncertorganizācijas "Ave sol" pārstāve Anete Baumane.

Tāpat, kā pērn, Rīgas koru mēneša 2010 dalībnieki nedziedās skates, bet darbosies radoši - gatavojot gan sev, gan klausītājiem vistīkamāko programmu un atskaņojot to koncertā vai veidojot programmu kopā ar kādu sev draudzīgu kolektīvu. Tāpēc pasākuma 60 koncerti aptver trīs mēnešu laika posmu, tā dodot iespēju apmeklēt iespējami daudz koncertus.

Pēc A.Baumanes teiktā, jau tradicionāli Koncertorganizācija „Ave Sol”, Rīgas Koru līga un Dziesmu svētku virsdiriģenti Aira Birziņa, Agita Ikauniece, Imants Kokars, Sigvards Kļava, Ints Teterovskis, Romāns Vanags un Ivars Cinkuss, sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamentu, kā arī šī gada ģenerālo spēlētāju LUDO, visus aicina turpināt uzturēt viegli sportisku garu, nezaudēt humora izjūtu un pievērsties ne tikai fiziskām aktivitātēm, bet, arīdzan asināt prātu, spēlējot galda spēles.Šī koru mēneša īpašā aktivitāte būšot Diždžokerspēle, kuras ietvaros meklēs spilgtākos, talantīgākos un muzikālākos solistus no Rīgas koru dziedātāju vidus. Atraktīvos skatuves māksliniekus būs iespēja dzirdēt koru mēneša noslēguma pasākumā. Rīgas Koru mēnesis 2010 noslēgsies ar trīs lieliem koncertiem maijā. 11. un 14. maijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā dzirdēsim labāko Rīgas koru sniegumu, bet 31. maijā noslēguma pasākumā koncertzālē "Ave sol" uzstāsies Rīgas koru mēneša Diždžokeri – spilgtākie koru solisti kopā ar pavadošo grupu un īpašajiem viesiem. Pasākums turpināsies koncertzāles iekšpagalmā, kopā ar ģenerālo Rīgas koru mēneša 2010 spēlētāju LUDO spēlējot dažādas galda spēles un asinās prātu.Informāciju par koncertiem, kā arī par kārtību, kādā tiks noteikts Rīgas koru mēneša 2010 DIŽDŽOKERIS var uzzināt Spēļu rokasgrāmatā, kas atrodama Rīgas pilsētas kultūras centros, kā arī  www.avesol.riga.lv, vai pa tālruni 67037593.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja