Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ringo Stārs. Vairāk nekā bundzinieks

Ringo Stārs. Šī cilvēka vārds un uzvārds izsaka visu. Viņš ir viens no komerciāli veiksmīgākās un kritiķu visaugstāk novērtētās grupas populārās mūzikas vēsturē. Kaut arī popularitātes ziņā vienmēr palicis ceturtais, taču tik un tā – viņš ir viens no četriem Liverpūles puišiem, kurus pazīst visa pasaule un kuru ierakstus lielos daudzumos ražo, pārdod un patērē joprojām – vairāk nekā četrdesmit gadus pēc kvarteta izjukšanas.

Daudzi, iespējams, nemaz nezina, ka Ringo nav bijis tikai bundzinieks – viņš ir iedziedājis galvenās vokālās partijas dziesmās With a Little Help from My Friends un Yellow Submarine. Dziesmās, kuras vairāk nekā citas The Beatles kompozīcijas ir tik vienkāršas un sirsnīgas, ka šķiet sarakstītas speciāli bērniem, un līdz ar to kā absolūti nekaitīgas bijušas pieejamas vienmēr un visur neatkarīgi no ģeogrāfiskā stāvokļa un politiskās situācijas valstī.

Kurai gan vēl rietumu grupai arī latviešu sarunvalodā plaši tiek lietots savs mīļš  vārds – bītli, ko, šķiet, pat kursīvā vai pēdiņās nav jāliek un ar lielo burtu nav jāraksta? Ringo Stārs ir viens no diviem joprojām dzīvajiem bītliem, un tāpēc jebkura viņa parādīšanās ir viena no retajām ekskluzīvajām iespējām redzēt vienu daļiņu no The Beatles vaigā. Protams, ne jau vienu pašu – kopā ar Ringo Stāru 14. jūnijā uz skatuves Arēnā Rīga būs All Starr Band – mūziķi, kuri paši ir dažādos slavenos sastāvos savulaik muzicējušās zvaigznes un balvu laureāti.

Ringo Stārs pirms Rīgas koncerta sazvanāms nebija, tomēr izlases veidā (droši vien atmetot tos, kuri pašam nepatika), piekrita atbildēt uz jautājumiem elektroniski.

Kādas dziesmas skanēs koncertā?

Parasti notiek tā, ka es gatavoju divpadsmit dziesmas un divpadsmit gatavo pārējā grupa –  tās skan pamīšus ar manām dziesmām. No manas puses vajadzētu skanēt With a Little Help from My Friends, Yellow Submarine, Photograph, It Don't Come Easy, Boys un vienai vai divām kompozīcijām no mana pēdējā albuma. Parasti turnejā dziesmu sarakstu nemainām un liekam kopā jau sagatavotās. Ir dažas dziesmas, kas vairs neskan – esam atmetuši Octopus's Garden (Ringo Stāra sacerēta The Beatles dziesma – U. R.). Vēl viena tāda ir Back off Boogaloo (Ringo 1972. gada solodziesma – U. R.), kuru varam mēģināt veselu nedēļu, taču šī dziesma vienkārši neatdzīvojas.

Vai labi satiekat ar bijušo The Beatles kolēģi Polu?

Tik labi, cik vien to paši vēlamies (smejas). Mēs esam divi vienīgie dzīvie bītli, kaut arī  viņam patīk uzskatīt, ka viņš ir vienīgais. Pols ir piedalījies manā pēdējā ierakstā. Es savukārt esmu piedalījies vairākos viņa albumos. Viņš bieži dodas koncertturnejās, un tāpat arī es. Ja mūsu ceļi krustojas, vienmēr draudzīgi sasveicināmies.

Vai esat kādreiz domājuši par pilnībā kopīgi ierakstītu albumu vai divu joprojām dzīvo bītlu turneju?

Nē. Vienīgās sarunas ir bijušas tādas, ka ikreiz, kad aicinu Polu pievienoties All Starr Band un saku, ka viņam būs iespēja izpildīt katrā koncertā divas savas dziesmas, viņš atbild, ka ir pārāk aizņemts (smejas). Esmu pieradis, ka mani vienmēr asociē ar The Beatles un uzdod jautājumus par šo tēmu, es uztveru to mierīgi.

Vairāk lasiet ceturtdien, 9. jūnijā, žurnālā Izklaide TV!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja