Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

RLB kamerkoris Austrums aicina uz jubilejas koncertu

26.decembrī plkst. 16 Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Zelta zāle, atzīmējot divdesmit piecu gadu jubileju, notiks kamerkora Autrums jubilejas koncerts, kurā tiks pirmatskaņota arī Pētera Vaska dziesma Liepa, informē kora pārstāvji.

Kamerkoris savās koncertprogrammās iekļauj dažādu stilu skaņdarbus, īpaši pievēršoties baroka mūzikai, latviešu kormūzikas klasikai, divdesmitā gadsimta mūzikai un latviešu tautasdziesmu apdarēm. Arī jubilejas koncertā klausītajiem būs iespēja dzirdēt ne tikai latviešu autoru E.Dārziņa, Ē.Ešenvalda, S.Mences un Ā.Šķepasta skaņdarbus, bet arī G.Allegri, T.Jennefelta, A.Pērta un S.D.Sandstrēma spilgtākās kompozīcijas. Pie diriģenta pults - arvien ideju pilnais kora mākslinieciskais vadītajs Ārijs Šķepasts, kā arī diriģenti Rihards Rudzītis un Vilhelms Georgs Vācietis.

Mūžīgs ceļojums mūzikā – tā varētu raksturot RLB kamerkora Austrums radošo gaisotni, kas ne tikai iedvesmojusi tā dalībniekus katrai uzstāšanās reizei, bet radusi saikni arī starp jau vairākām šī kolektīva dziedātāju paaudzēm. Kopīgi garīgo vērtību un jaunu muzikālās izteiksmes līdzekļu meklējumi ir tas, kas domubiedriem ļāvis kaut uz mirkli savā ceļojumā ieraut arī klausītājus.

Koris dibināts 1987.gadā, un tā radošā kolektīva pamatsastāvā ir trīsdesmit pieci dziedātāji vecumā no 18 līdz 45 gadiem. Kopš pašiem pirmsākumiem kora mākslinieciskais vadītājs ir Ārijs Šķepasts.

Koris savā divdesmit piecu gadu pastāvēšanas vēsturē uzkrājis nenovērtējamu starptautisko pieredzi kā festivālos, tā konkursos, plūcot laurus dažādās Eiropas valstīs, tostarp Nīderlandē, Šveicē, Ungārijā un Lietuvā. Austrums piedalījies 3.Starptautiskajā koru festivālā Bādenbādenē un 11.Maskavas Lieldienu festivālā, tādējādi popularizējot Latvijas koru kultūru un Latvijas vārdu pasaulē. Arī Latvijas koru plejādē Austrumam ir savi nopelni – gan godalgotas vietas Vispārējo latviešu Dziesmu svētku koru konkursā un Koru karos, gan izcili veiksmīgas uzstāšanās Emīla Dārziņa koru konkursos.

Koris ļoti labprāt atsaucas arvien jauniem un interesantiem citu kolektīvu muzikālajiem projektiem, tostarp vairākkārt sadarbojies arī ar Rīgas kamerkori Ave Sol un Profesionālo pūtēju orķestri Rīga, atskaņojot lielās formas skaņdarbus, tostarp V. A. Mocarta un J. Brāmsa Rekviēmu. Lieliska sadarbība korim izveidojusies ar koriem Sõla, Juventus, Fortius, Balsis, Sonore, DeCoro, Muklājs, RLB Jaukto kori, Intis, kopdarbs ar kuriem vairākos gadījumos ir kļuvis jau par ikgadēju tradīciju.

Laipni aicinām Otrajos Ziemassvētkos uz Jubilejas koncertu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja