Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Saksofonmūzikas svētki Ventspilī. Dzimšanas dienas svinībās – skanīgas dāvanas citiem

Ventspilī februārī notiek nu jau tradicionālie saksofonmūzikas svētki, kurus rīkojot Ventspils bigbenda vadītājs, saksofonists Renārs Lācis, skanīgi atzīmē savu dzimšanas dienu 7. februārī.

Šoreiz svētku koncertā 10. februārī plkst. 16.00 koncertzālē Latvija līdzās Ventspils bigbendam piedalīsies Ventspils kamerorķestris un diriģents Aigars Meri, kā arī īpašie viesi – džeza kvintets Silvesteri Orkesteri, kurš šogad atskatās uz 20 gadiem, kas pavadīti, kopā filozofējot un muzicējot.

Silvesteri Orkesteri ir džeza kvintets, kas izceļas ar tikai šai grupai raksturīgu muzikālo rokrakstu un profesionāli augstvērtīgu oriģinālmūziku, uzsvaru liekot uz ritmiskām niansēm, tembru kombinācijām, krāsainu harmonisko valodu un formas īpatnībām. Ansamblis dibināts 2004. gadā, un tā savdabīgais nosaukums Silvesteri Orkesteri radies kādas somu grupas ietekmē (Hurmio-orkesteri), kurai ir līdzīgs stils un priekšstats par muzicēšanu. Kvinteta kodolu kopš dibināšanas nemainīgi veido Renārs Lācis (saksofoni), Kārlis Vanags (saksofoni, flauta, kompozīcija) un Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti, kompozīcija). Toms Poišs (basģitāra un kontrabass) un Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti) sastāvam pievienojušies vēlāk.

Kvinteta atskaņoto mūziku komponē un aranžē paši ansambļa dalībnieki, tādējādi veidojot Silvesteri Orkesteri par muzikāli eksperimentālu telpu un unikālu ideju laboratoriju, kas popularizē Latvijā radītu džeza mūziku. Jau 2007. gadā kvintets izdeva oriģinālmūzikas albumu, kura skaņdarbus jaunā skanējumā būs iespējams dzirdēt koncertā Ventspilī 10. februārī. Skaņdarbu autori Kārlis Vanags un Ritvars Garoza speciāli šī koncerta sastāvam – džeza kvintetam, bigbendam un kamerorķestrim –, izveidojuši jaunus aranžējumus, kas bagātināti ar jau nobriedušāku redzējumu un virtuozitāti.

Renārs Lācis ir saksofonists, producents un mūzikas pasniedzējs. Un, kas nav mazsvarīgi, – Rīgas puika, kas pārcēlies uz Ventspili un nu jau iesakņojies tur. Ventspilī viņš vada bigbendu un ir mūzikas vidusskolas pedagogs. Renārs Lācis ir izstudējis J.  Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) un Luksemburgas konservatorijā, muzicējis vairākos kolektīvos. Kopā ar Rīgas saksofonu kvartetu saņemta Lielā mūzikas balva (1999), ar City Jazz Big Band – Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva (2012). Savukārt ar Ventspils bigbendu, kura mākslinieciskais vadītājs Renārs Lācis ir kopš 2010. gada, izcīnīta 1. vieta starptautiskā bigbendu konkursā Nīderlandē (2018). Renāra Lāča vadībā kolektīvs klausītājiem piedāvā dažādas populārās un džeza mūzikas programmas, piemēram, koncertciklu Džems ar Ventspils bigbendu un latviešu komponistu autormūzikas vakarus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja